Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Heemstede wil meetpunt vliegtuiglawaai

 |
 Geplaatst door: sijmen 
 |
 Bekeken: 979 
|
 Haarlems Dagblad 
Heemstede wil meetpunt vliegtuiglawaai

Heemstede wil meetpunt vliegtuiglawaai

HEEMSTEDE - Heemstede wil een meetpunt om lawaai van vliegtuigen te kunnen registreren. Tevens wil de gemeente toetreden tot de Commissie Regionaal Overleg Schiphol (CROS). Dat maakte verantwoordelijk wethouder Otsen (PvdA) gisteravond bekend tijdens de raadscommissie Ruimte.


Het vlieglawaai boven Heemstede bleef lang binnen de perken. Sinds de ingebruikname van de Polderbaan is de overlast echter flink toegenomen. Ook bij de klachtenlijn van het CROS komen steeds vaker telefoontjes over vlieglawaai binnen van Heemstedenaren. Heemstede wil daarom de luchthaven vragen een meetpunt in de gemeente te realiseren, zodat de daadwerkelijke herrie in kaart kan worden gebracht.

Wethouder Otsen onderschrijft het belang om lid te worden van de CROS, die de problemen met geluidhinder in de regio in goede banen tracht te leiden. ,,Maar we moeten natuurlijk niet de illusie hebben dat we echt iets kunnen doen om de hinder terug te dringen. Wel is het belangrijk om goed geïnformeerd te worden en de klachten van onze burgers serieus te nemen. Misschien kunnen we ons aansluiten bij het cluster Haarlemmerliede/Haarlem.’’ Een pas opgericht comité verontruste Heemstedenaren spoorde de politiek aan om maatregelen te treffen tegen het vlieglawaai.


Ron de Joode

woensdag 10 maart 2004


Reacties op dit bericht

Geplaatst door sloos uit heemstede

Betreft: Geluidsoverlast Schiphol/vliegverkeer.

Het is echt verschrikkelijk aan het worden, de avond-hinder is buiten alle proporties (veel te laag overkomende vliegtuigen met een regelmaat die abnormaal is!!