Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Heathrow moet dringend worden uitgebreid

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1717 
|
 luchtvaart nieus.nl 
Heathrow moet dringend worden uitgebreid

LONDEN - De luchthaven Heathrow bij Londen, moet snel worden uitgebreid met een derde en eventueel zelfs vierde start- en landingsbaan. Dat oordeelt een Britse commissie van Lagerhuisleden. De commissie, die bestaat uit leden van alle fracties uit het parlement, concludeert dat de belangrijkste luchthaven van het land ,,al 10 jaar te weinig capaciteit heeft en niet meer verder kan groeien’‘. Een derde baan zou nodig zijn, maar een extra vierde baan zou niet worden uitgesloten.

De bouw van een nieuwe luchthaven ten oosten van de Britse hoofdstad, zoals eerder bepleit door de Londense burgemeester Boris Johnson, zou commercieel niet levensvatbaar zijn zonder ,,significante’’ belastinggelden, en moet daarom worden afgewezen, aldus de commissie.

De commissie, die is ingesteld door premier David Cameron, maakt een beoordeling van de huidige Britse luchthavencapaciteit. Een beslissing om Heathrow uit te breiden, is daarmee uitgesteld tot na de verkiezingen van 2015. De commissie komt later dit jaar met een tussentijds verslag.

Andere mening
Een andere bestuursinstelling in Londen constateerde onlangs precies het tegenovergestelde. Een commissie van de London Assembly, het gekozen bestuursorgaan van de Britse hoofdstad, stelde na onderzoek dat de luchthavens bij Londen samen genoeg capaciteit om nog jaren te kunnen doorgroeien.

Zelfs Heathrow zou nog twintig miljoen per jaar extra passagiers kunnen verwerken, mits er meer grotere vliegtuigen, zoals de Airbus A380 en de Boeing 747-8 worden ingezet.

ANP/ Reismedia


Reacties op dit bericht

Geplaatst door j h griese uit Amstelveen

2 substantiele clubs die het tegenovergestelde constateren, dat is zacht gezegd merkwaardig. De sterke milieuclubs daar zullen het zeker nauwlettend volgen....