Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Haverkamp: ‘afrekenen met mythe dat Schiphol goed is voor de omgeving’

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 688 
|
 Witte weekblad 
Haverkamp: ‘afrekenen met mythe dat Schiphol goed is voor de omgeving’ Download het gehele artikel 'Haverkamp: ‘afrekenen met mythe dat Schiphol goed is voor de omgeving’'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Olav uit Castricum

Al heel vroeg hebben acties van Haverkamp bijgedragen aan voor de omgeving gunstiger wendingen in het Schipholbeleid. Zo bereikte hij als meer dan een jaar terug bij de Staatssecretaris dat de met de Polderbaan verbonden problemen buiten het buitengebied. niet meer beschouwd werden als 'zeuren', maar als probleem werden erkend en als nieuwe opgaven werden toegevoegd aan het dossier van de CDV (Commissie Deskundigen Vliegtuiggeluid). De problemen rond Castricum, Uitgeest en omstreken en die in het buitengebied zijn sindsdien van gelijkwaardig belang.

Weer later werd ondanks aanvankelijk verzet van minister Zalm de wijze van privatiseren door Haverkamps toedoen serieus onder de loupe genomen. Het gaat er om dat verkoop van aandelen het belang van goede beheersbaarheid van de verhouding tussen luchthaven en omgeving nooit in gevaar mag brengen.

Daarmee is kamerlid Haverkamp iemand die niet alleen met woorden en retoriek meer belangstelling heeft dan alleen het economische gezicht van de sector, maar iemand die daadwerkelijk zijn nek ervor uitsteekt en iets bbereikt. Hij heeft daadwerkelijk de aanvankelijk ten aanzien van omwonenden onverzettelijke houding van de overheid echt in beweging gebracht.

En dat is op het moment hard nodig. Zie mijn opmerkingen bij het internationaal kennisnetwerk Airneth hieronder.

Geplaatst door nico uit NULL

Mooi toch nog een politicus die mensen wat meer centraal stelt.

Vreemd dat niemand het meer over de rekenfout heeft.
De uitspraak van de vliegtuiggeluids deskundigen voorzitter Eversdijk, dat het meten van vliegtuiggeluid donders lastig is, haalt ook de koppen van de krant niet meer.

Zo wordt het nieuws gemanipuleerd.

Nog een prettige voorlichtingsmiddag in Beverwijk. Ik heb gehoord dat de drankjes en hapjes goed verzorgd zijn. Misschien de volgende keer wat mensen mee nemen die het wat minderbreed hebben. Dan komen in ieder geval de hapjes en drankjes goed terecht in deze plofkippenmaatschappij.