Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Harderwijk bezorgd over luchthavenplannen

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 806 
|
 De Stentor 
Harderwijk bezorgd over luchthavenplannen

HARDERWIJK/LELYSTAD - De fractie van de Partij van de Arbeid in de Harderwijker gemeenteraad maakt zich grote zorgen over de uitbreiding van vliegveld Lelystad. Minister Camiel Eurlings van Verkeer en Waterstaat herhaalde recent nog dat Lelystad het gebrek aan uitbreidingscapaciteit van Schiphol moet gaan opvangen.
 

De lokale fractie van de PvdA zet vraagtekens bij de uitspraken van de minister. Schriftelijk wordt het Harderwijker college van burgemeester en wethouders gevraagd of het op de hoogte is van het gegeven dat Lelystad moet uitgroeien tot een luchthaven met vier miljoen passagiers per jaar. De partij wil ook horen of het college al heeft nagedacht over de consequenties van deze uitbreiding. Bijvoorbeeld of de toekomstige vier rijstroken van de provinciale weg tussen Harderwijk (afslag Harderwijk/Lelystad van rijksweg A28) en Flevoland volstaan of dat er nog een verdere uitbreiding noodzakelijk is. De partij ziet zowel negatieve als positieve effecten aan de uitbreiding van Lelystad Airport verbonden. Maar wil wel graag weten of het college al een visie heeft over de gevolgen en hoe deze voor Harderwijk in kaart worden gebracht. De PvdA wil ook weten wanneer en hoe de gemeenteraad over de uitbreiding van vliegveld Lelystad wordt geïnformeerd. En op welke wijze de mening wordt gevraagd van de inwoners van Harderwijk en Hierden.

Lelystad Airport hoopt eind 2008 alle vergunningen rond te hebben voor uitbreiding van het vliegveld. De start- en landingsbaan moet worden verlengd voor de ontvangst van vooral vakantiecharters.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Vos uit NULL

" De PvdA wil ook weten wanneer en hoe de gemeenteraad over de uitbreiding van vliegveld Lelystad wordt geïnformeerd. En op welke wijze de mening wordt gevraagd van de inwoners van Harderwijk en Hierden "

Vreemde zaak van handelen bezit de PVDA.
In deze regio waarin Schiphol zich nadrukkelijk profileerd, heeft de zelfde partij zich dat soort dingen blijkbaar niet afgevraagd. De mening van de inwoners al helemaal niet. Hooguit via inspraakprocedures, welke al steevast naar de prullenbak werden verwezen (zogenaamd niet ontvankelijk verklaard) door amtenaren.
Wat is er nu nog voor nodig om een nog een stukje rustig gebied in Nederland te behouden, een volksopstand?

Geplaatst door J.H.Griese uit Amstelveen

beste Vos,
Ik liet hier al eens eerder weten, dat De gezamenlijke Platforms nauwe contacten onderhouden met de Politieke parijen. Vorige week vond nog een gesprek plaats (onze delegatie van 5 capabele personen) met de nieuwe portefeuillehouder van de PvdA, op zijn verzoek,nadat vorig jaar al 3 x met de oude portefeuille houder D. Samson en 4 van zijn collegas van de PvdA plaats vond.
Daaruit bleek ons dat de pvda voor zeker 80 % onze standpunten deelt, dat er meer Handhavingspunten bij dienen te komen conform het CDV advies en het aantal slaapverstoordenen ernstig gehinderden omlaag moet.
Daarvoor is overigens een (kleine) Kamermeerderheid. Veel zal afhangen hoever het CDA daarin meegaat, met wie we op korte termijn nog een gesprek hopen te hebben. (Het CDA heeft deze zaken wel in haar verkiezingsprogramma staan)
Waar je natuurlijk gelijk in hebt is dat die inspraakronden vaak rituele dansen zijn, om het volk koest te houden. Denk aan de ruim 600 verbetervoorstellen, die tijdens de evaluatie werden ingediend. Door o.a. de druk van ons, wordt aan die Verbetervoorstellen aan de Alderstafel nu aandacht besteed en zijn er ca 8 in behandeling , en zullen er nog ca 10 volgen.
Verder is door ons gerealiseerd dat een minimiumscenario van 500.000 vluchten in de MER nu ook wordt doorgerekend.
Tot slot: Ook met de fractie van de PvdA Noord-Holand werd een vruchtbaar gesprek in februari gevoerd. Ook zij deelden grotendeels onze standpunten.
24 mei a.s. is er een belangrijk Algemeen Overleg in de Tweede Kamer. Daar zullen we alert volgen of de daden conform uitspraken zullen zijn
vr groet