Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Harde voorwaarde aan groei vliegveld

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1035 
|
 omroep flevoland.nl 
Harde voorwaarde aan groei vliegveld

De provincie en de zes Flevolandse gemeenten stemmen niet in met de uitbreiding van Lelystad Airport, als er vliegroutes over woonlocaties blijven gaan. Dat zegt gedeputeerde Jaap Lodders.

In verschillende zienswijzen aan de rijksoverheid over de uitbreiding van het vliegveld uiten de provincie en gemeenten hun zorgen over vliegroutes bij Biddinghuizen, Zeewolde en Almere Oosterwold. Volgens Lodders zijn de nu geplande routes in strijd met afspraken dat woonkernen worden ontzien.

Ondanks zijn zorgen is Lodders optimistisch dat Luchtverkeersleiding Nederland met verbeterde routes komt, die aan de eisen van Flevoland tegemoet komen.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit IJmuiden

Lodders snapt niet dat een route best verlegd kan worden maar beseft niet dat er hoe dan ook heel veel decibellen door vliegverkeer wordt gegenereerd.

Maar Lodders heeft dan ook hele andere belangen gezien zijn ambitieuze carrière en die belangen zitten in Den Haag en niet in de polder.
Dus pakt die de gemeenten aan (de bestuurders lager in de hiërarchie) en ook de polder krijgt er zometeen een deken van geluid bij.

Nederland en innovatie zijn heel heeeeeel erg ver uit elkaar gegroeid als het gaat om luchtvaart. De politiek zal minstens 40 jaar blijven achterlopen op de werkelijkheid maar ja, diplomaten zijn nu eenmal gevrijwaard van vervolging. Helaas.