Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Hans Ouwerkerk spreekt

 |
 Geplaatst door: redactie 
 |
 Bekeken: 925 
|
 PVRC 
Hans Ouwerkerk spreekt

Het voorstel om Hans Ouwerkerk voor te dragen zette tongen in beweging. Ook de onze. We stelden ons wel afwachtend op, maar vroegen aandacht voor een aantal de positieve elementen die de voordracht meebracht. (Zie –> Hier).

Misschien leek de pers er controverse te horen –>, Hier en Hier. Maar, gelukkig, - wij kunnen blijkbaar ook niet alles lezen - heeft het Haarlems dagblad, notabene al op Woensdag 9 November een kort interview met Ouwerkerk zelf . Zie –> “Een miljoen klachten? Dat zegt mij niets!”. Een interview met autentieke Ouwerkerktoon!

De inhoud doet ons plezier. Ouwerkerk begint met CROS als dat waar CROS bij velen ook voor staat: de plaats waar klachten worden ingediend. Zoals wij benadrukt ook hij dat de mogelijkheid klachten te registreren een weg moet zijn naar te onderkennen waar problemen liggen, anders niet. Indienen van klachten is geen pressiemiddel, maar biedt mogelijkheid te informeren. Streven naar overgrote klachtenaantallen leidt tot niks. Gedegen analyse is waar wij reeds lang en hij ook nu voor pleiten. Cros als informatiebron moet vooral ook gericht zijn naar de sector toe.

Hij ziet ook scherp dat omwonenden er niet op uit zijn het belang van Schiphol te ontkennen. In onze economie is Schiphol is een noodzakelijk element. Schiphol is er zoals Rotterdam. Het zal er blijven. Zo naief zijn de omwonenden ook niet dat de reden daarvoor is dat ze ook wel eens willen vliegen. Ik denk dat hun inzicht wel wat hoger ingeschat mag worden. Wat dat betreft kan burgemeester Ouwerkerk wel wat beter luisteren.

Het werkelijke milieu probleem ligt voor ons hetzelfde als voor hem: hoe kun je de evenwichten zo bewaren dat de omgeving leefbaar blijft? Niet Schiphol moet minder, maar de hinder moet minder. De stroperige onhelderheid waar het Poldermodel CROS op dit moment in is uitgelopen staat hem als zodanig gelukkig helder voor ogen. Ouwerkerk doet voorlopig geen uitspraken over hoe het dan wel moet. Hij zegt wel dat hij geen principe-najager is die koste wat koste het gelijk van een eenheidsmodel wil bereiken. Dat geeft vertrouwen.

Anders dan CROS zijn de omwonenden, zeker in het kader van Uw PVRC, reeds tot een duidelijke uitspraak gekomen ten aanzien van hun visie op de evaluatie. Zij zullen daarvoor ook binnen CROS medestanders trachten te vinden, zoals ze nu reeds in raad en college van de gemeente Castricum is gebeurd.

Het is daarom bevrijdend om met de nuchterheid en zakelijkheid van Hans Ouwerkerk kennis te maken. Ook wij houden niet van omwegen. Zoals eerder gezegd (Zie –> Hier), op deze manier is hij welkom!


Reacties op dit bericht