Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Hans Alders leidt overleg Schiphol

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 864 
|
 Trouw 
Hans Alders leidt overleg Schiphol

(Novum) - De Groningse commissaris van de Koningin Hans Alders leidt als onafhankelijk voorzitter het overleg over het beperken van de geluidsoverlast van Schiphol en de groei van het luchtverkeer. Dat hebben Verkeersminister Karla Peijs (CDA) en staatssecretaris van Milieubeheer Pieter van Geel (CDA) donderdag aan de Tweede Kamer laten weten.

In het overleg worden maatregelen besproken die de hinder van de luchthaven op zowel korte termijn als middellange termijn moeten beperken. Ook wordt er gekeken naar mogelijkheden om de leefbaarheid in de omgeving van het vliegveld te verbeteren en op welke wijze het luchtverkeer kan groeien binnen de milieuruimte die Schiphol heeft.

Schiphol en de Luchtverkeersleiding brengen de milieu-, de economische en de ruimtelijke (mer-) effecten in kaart. De resultaten van het onderzoek over maatregelen op korte termijn zijn in mei beschikbaar. Op dat moment kunnen ook de convenantafspraken voor de korte termijn worden vastgelegd. De onderzoeksresultaten en afspraken voor de middellange termijn volgen daarna.

Aan het overleg nemen verder ook de KLM, het Rijk, de regionale bestuurders verenigd in de BRS en het overlegplatform Cros deel.


Reacties op dit bericht