Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Halfweg gaat weer zelf overlast Schiphol peilen

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1962 
|
 nhd Nagekomen van 07-11-14 
Halfweg gaat weer zelf overlast Schiphol peilen

Door Richard Stekelenburg

HALFWEG - De gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude gaat toch weer zelf de overlast van het vliegverkeer van Schiphol meten.

Een motie met die strekking van de VVD kon donderdagavond op raadsbrede steun rekenen tijdens de begrotingsbehandeling in het raadhuis in Halfweg.
VVD’er Henk Werner riep op om een meetpaal voor geluidsoverlast en - waar mogelijk- de uitstoot van schadelijke gassen te plaatsen. Die moet de gemeente gegevens en cijfers in handen geven waarmee ‘onweerlegbaar is aan te tonen dat de overlast zulke vormen aan neemt dat er maatregelen genomen moeten worden’.

Leefbaarheid
Werner constateerde dat de inwoners van Haarlemmerliede meer hinder van Schiphol ondervinden sinds de nieuwe zogeheten ’uitvliegprocedure’, en dat heeft volgens hem een negatieve invloed op zowel de veiligheid als de leefbaarheid van de gemeenschap. Werner: ,,De grens van leefbaarheid voor onze inwoners is bereikt.’’
Een aantal jaar geleden schrapte de gemeente de metingen uitgevoerd door Geluidsnet. Dit gebeurde uit kostenoverwegingen en omdat deze metingen volgens de gemeente te weinig betrouwbaar waren.


Reacties op dit bericht