Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Haken en ogen aan uitbreiding Eindhoven Airport

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 971 
|
 omroep brabant.nl 
Haken en ogen aan uitbreiding Eindhoven Airport

Auteur: Hans Janssen

EINDHOVEN - De uitbreiding van het aantal vluchten van en naar Eindhoven Airport gaat leiden tot overbelasting van de wegen rondom het vliegveld. De gemeenten Eindhoven, Helmond, Best, Eersel, Oirschot, Son en Breugel en Veldhoven waarschuwen hiervoor in een brief aan het ministerie van Infrastructuur en Milieu.
Ze reageren op de uitgewerkte toekomstplannen voor de luchthaven. Ook willen ze meer duidelijkheid over bedrijfs- en andere activiteiten die mogelijk gedwarsboomd worden door de toename van het aantal vliegbewegingen.

Bereikbaarheid Eindhoven Airport
Eindhoven en Helmond vragen verder specifieke aandacht voor een betere bereikbaarheid per bus of trein van Eindhoven Airport en de vliegbasis. Eindhoven is voorstander van een nieuw intercitystation in het stadsdeel Acht. Best is hier overigens op tegen.

‘Iets te veel ruimte’
De kleinere gemeenten in Zuidoost-Brabant laten verder weten dat ze op basis van een aantal afspraken best willen meewerken aan een ‘duurzame en evenwichtige ontwikkeling van de luchthaven’. Ze stellen in hun zienswijze echter ook dat het luchthavenbesluit ‘op enkele onderdelen iets te veel ruimte open laat’.

De gemeenten maken zich onder meer zorgen over de gevolgen van het stijgend aantal vluchten voor de veiligheid, de luchtkwaliteit en geluidhinder in de regio.

Eerdere bezwaren
Gemeenten en andere belanghebbenden kunnen nog tot en met 21 oktober op- en of aanmerkingen maken over het luchthavenbesluit. Vorige maand beklaagden omwonenden en de Brabantse Milieu Federatie zich al over het feit dat bij berekeningen voor het nieuwe luchthavenbesluit geen rekening is gehouden met de uitkomsten van een gezondheidsonderzoek in de regio.


Reacties op dit bericht