Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Haarlemmermeer doet aangifte van mogelijke fraude

 |
 Geplaatst door: Ad 
 |
 Bekeken: 802 
|
 www.nu.nl 
Haarlemmermeer doet aangifte van mogelijke fraude

HOOFDDORP - De gemeente Haarlemmermeer gaat aangifte doen van mogelijke fraude bij een omvangrijke grondverkoop bij de luchthaven Schiphol. De gemeenteraad heeft daarover donderdagavond unaniem een motie aangenomen.

In februari 1999 kocht de vastgoeddochter van de luchthaven, Schiphol Real Estate (SRE), grote stukken grond in Haarlemmermeer. Dat gebeurde een half uur voordat in de gemeente een Wet Voorkeursrecht Gemeenten van kracht werd waardoor verkopers van grond deze eerst aan Haarlemmermeer zouden moeten aanbieden. De verdenking is dat er naar de projectontwikkelaar van Schiphol is gelekt.


Strafbare feiten

De gemeenteraad van Haarlemmermeer besloot dat het Openbaar Ministerie (OM) in Haarlem zou moeten uitzoeken of er destijds strafbare feiten zijn begaan. De raad nam een motie hierover in stemming naar aanleiding van een recent artikel in De Volkskrant, waarbij melding werd gemaakt van de dubieuze grondtransactie.

De VVD had aanvankelijk geen behoefte aan een onderzoek door justitie. De liberalen gaven de voorkeur aan een breder onderzoek van alle grondverkopen tussen 1995 en 2000, omdat er sprake zou zijn van meer “schimmige transacties” in Haarlemmermeer. De andere partijen wilden beide onderzoeken echter los van elkaar zien. Daarop schaarde de VVD zich achter de meerderheid in de raad.

Uitkomst

Wethouder A. van Dijk (VVD) van grondzaken vond het justitie-onderzoek voorbarig. Hij is zelf bezig met de feiten uit 1999 op een rijtje te zetten. De gemeenteraad had beter op de uitkomst van dat interne onderzoek kunnen wachten voordat hij aangifte had gedaan, vond de wethouder.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Vos uit Uitgeest

"Schimmige transacties in Haarlemmermeer".....
Zou hier ook geld witgewassen zijn?
Zo langzamerhand komt het er uit dat de "nationale trots" van Nederland meer op z'n
kerfstok heeft dan lawaai en vervuiling......?