Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Haarlemmermeer akkoord met extra vluchten Schiphol

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 540 
|
 Trouw 
Haarlemmermeer akkoord met extra vluchten Schiphol

(Novum) - De gemeente Haarlemmermeer gaat akkoord met extra vluchten voor Schiphol. Wethouder van Luchthavenzaken Michel Bezuijen (VVD) zet vrijdag zijn handtekening onder het akkoord van de zogenoemde Tafel van Alders, laat een gemeentewoordvoerder weten. Het rapport werd donderdagavond in de gemeenteraad besproken.

Vorige week bereikte een commissie onder leiding van de scheidend commissaris van de Koningin in Groningen Hans Alders een akkoord over de toekomst van Schiphol. Tot eind 2010 mag de luchthaven maximaal 480 duizend vluchten per jaar uitvoeren, zo werd bepaald. Nu zijn dat er nog ongeveer 435 duizend.

Daartegenover staat een aantal maatregelen dat de geluidsoverlast moet beperken. Dat kan door bepaalde vliegroutes te verleggen, nachtvluchten extra duur te maken en het nachtregime met drie kwartier te verlengen.

Het convenant moet worden ondertekend door de ministers van Verkeer en Waterstaat en Vrom, Camiel Eurlings (CDA) en Jacqueline Cramer (PvdA). Behalve Haarlemmermeer moeten de gemeenten Amsterdam en Amstelveen, de provincie Noord-Holland en de luchtvaartsector akkoord gaan met het rapport.


Reacties op dit bericht