Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Haarlemmerliede en Spaarnwoude tegen akkoord

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 676 
|
 Haarlems Dagblad 
Haarlemmerliede en Spaarnwoude tegen akkoord

HAARLEMMERLIEDE -  De gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude is tegen het vorige week gesloten akkoord over extra ruimte voor Schiphol. Ten onrechte is de indruk gewekt dat alle gemeenten uit de regio bij het overleg betrokken zijn geweest.


Zo liet Haarlemmerliede en Spaarnwoude maandag in een verklaring weten. De luchtvaartsector kwam vorige week, onder leiding van de Groningse commissaris van de koningin Hans Alders, met bestuurders uit de regio overeen dat Schiphol tot eind 2010 maximaal 480.000 vluchten per jaar mag uitvoeren.

Nu zijn dat er nog ongeveer 435.000. Door deze overeenkomst is voorkomen dat Schiphol met name de Buitenveldertbaan vanaf augustus niet meer zou kunnen gebruiken, omdat de wettelijke geluidsgrenzen zouden worden overschreden.

Overlast

Haarlemmerliede en Spaarnwoude, dat onder de rook van Schiphol ligt, voelt zich niet gebonden aan het akkoord. De gemeente wijst erop dat ze niet bij het overleg aanwezig is geweest. Het gemeentebestuur is vooral ontevreden over de maatregelen die zijn afgesproken om de vlieghinder te beperken. Volgens de gemeente neemt die overlast helemaal niet af.

De gemeente Amstelveen, die wel heeft meegedaan aan de zogeheten Alders-tafel, heeft vorige week al ingestemd met de afspraken. De gemeente Haarlemmermeer, een belangrijke deelnemer aan het Schiphol-overleg naast Amsterdam en de provincie Noord-Holland, bepaalt deze week haar standpunt.


Reacties op dit bericht