Platform Vlieghinder Kennemerland
 

‘Haarlembaan komt er niet’

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 1136 
|
 Haarlems Dagblad 
‘Haarlembaan komt er niet’

HAARLEM - De zogeheten Haarlembaan is slechts een luchtballon en komt er beslist niet.

Dat is de stellige overtuiging van de Haarlemse wethouder Maarten Divendal. ,,We hebben een brief van de minister gekregen waarin wordt uitgelegd dat het alleen maar onderzocht wordt en dat er beslist met de belangen van Haarlem rekening wordt gehouden. Ik heb inmiddels ook veel mensen gesproken en iedereen meent dat het idee een luchtballon is.’‘

Bij het ministerie zelf is de baan, die recht op Vijfhuizen en Haarlem zou afkomen, al afgevoerd als onhaalbaar. Maar omdat piloten van de KLM met deze wens waren gekomen, zodat ze bij westerstorm tegen de wind in kunnen opstijgen, moest het worden onderzocht.

Ook Maarten van der Scheer die namens Schiphol woensdagavond op een informatiebijeenkomst in Schalkwijk was, houdt geen rekening met deze baan. Vijfhuizen en Schalkwijk komen daarmee niet pal onder een toekomstige start- en landingsbaan van Schiphol te liggen. Beide woongebieden hebben nu al regelmatig last van de starts vanaf de Polderbaan. Met name bij oostenwind is het geluid van startende vliegtuigen tot ver in Haarlem hoorbaar. ,,Zeker vroeg in de ochtend is het geen pretje om wakker te worden van zo’n bulderend toestel’‘, merkte een bewoonster op.


Reacties op dit bericht