Platform Vlieghinder Kennemerland
 

‘Haarlembaan bedreigt geluidswal’

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 835 
|
 Haarlems Dagblad 
‘Haarlembaan bedreigt geluidswal’

HOOFDDORP -  De Bewonersvereniging Hoofddorp-Noord is zeer bezorgd over het onderzoek naar een mogelijke nieuwe ‘Haarlembaan’ voor Schiphol. De baan zou volgens de eerste schetsen dwars door de geplande geluidswal langs de Polderbaan komen te lopen.

,,We maken ons hele ernstige zorgen of de afspraken over de geluidswal wel worden nagekomen’‘, aldus voorzitter Theo Backx van de bewonersvereniging. Backx wijst erop dat diverse partijen, waaronder ook Schiphol, hun handtekening hebben gezet onder een convenant waarin is bepaald dat er uiterlijk in 2009 een geluidswal is aangelegd langs de Polderbaan. Deze wal moet samen met andere maatregelen, zoals gebouwen in piramidevorm en heuvel- en waterpartijen, het geluidsniveau met minimaal tien decibel terugdringen.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Observer uit Nederland

Het zal niet de eerste keer zijn, dat in het schipholdossier gesloten convenanten later blijken niets waard te zijn.......

Geplaatst door Frits uit NULL

Laat eens de geluidsdeskundige Berkhout de demping van het vliegtuiggeluid door zo'n geplande geluidswal uitrekenen. Eens kijken wat het resultaat is. Mogelijk dat het niets uitmaakt en dat het convenant een dooddoener is.
Net zoals de excercitie onder leiding van de heer Jeroen Gosse.

Geplaatst door bas van den born uit wijk aan zee

het enige wat helpt: is zand op de polderbaan,
liefst eerst het asfalt er onderuit,
dan zijn we tenminste bezig met het herstellen van de fouten

Geplaatst door Olav uit Castricum

HOE JE ONGEMERKT EN MET ERE VAN EEN CONVENANT AFKOMT

Schiphol wil graag met de omwonenden uit Hoofddorp praten.
De bedoeling is de geluidswal uit te stellen en de woorden van het convenant te veranderen in "de eerste schop gaat in de grond op 09-09-09" in plaats van "de wal is klaar op 09-09-09". Maar op een voorwaarde, dat is mits het verkenningendocument dan afgewerkt is. Redelijk toch? Want anders is het overmacht.

Besprekingen in CROS (Alderstafel) zijn alleen interessant in het geval ze kunnen dienen om Eurlings een akelige beslissing uit handen te nemen. Maar dan moeten ze wel goed worden voorbereid.
Anders geldt het niet.