Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

HAP: zorg over bouw in kleine kernen Haarlemmermeer

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 699 
|
 Haarlems Dagblad 
HAP: zorg over bouw in kleine kernen Haarlemmermeer

HAARLEMMERMEER -  Alle mooie woorden ten spijt, zijn er de afgelopen zes jaar nauwelijks huizen gebouwd in de kleinere kernen aan de oostkant van de polder binnen de geluidszone van Schiphol. Het project aan het Kalverlaantje in Abbenes is zo goed als vastgelopen omdat projectontwikkelaar Hugo van Luling maar vier van de zeventien te bouwen huizen heeft verkocht.

De HAP maakt zich zorgen, zegt Peter van Groenigen, en wil van wethouder Herman Tuning weten wat hij denkt te gaan doen om de bouw in Abbenes en andere kernen onder de herrie van Schiphol doorgang te laten vinden.

Hij denkt onder meer aan het omzetten van dure bouw naar de sociale sector. Dat kan door de grond in erfpacht uit te geven, door bouwen in zogeheten maatschappelijk gebonden eigendom of door subsidies. Het aanspreken van de gemeentekas is voor hem bespreekbaar’.

Onlangs presenteerde Tuning de stand van zaken bij een aantal bouwplannen in kleine kernen. Eén belangrijke hobbel is daarbij volgens hem genomen: er is sinds een half jaar een speciaal team voor deze projecten, zodat onnodige vertragingen niet meer voor moeten komen.


Reacties op dit bericht