Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Grotere overlast nachtvluchten

 |
 Geplaatst door: Theo K 
 |
 Bekeken: 836 
|
 NRC 
Grotere overlast nachtvluchten Download het gehele artikel 'Grotere overlast nachtvluchten'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Olav uit NULL

Als niet-medici er dermate lichtvaardig over oordelen dat slaapmiddelengebruik met dertig procent toeneemt en zij willens en wetens maatreglen doorzetten waarvan dit het vanzelfsprekend gevolg is, dan moet je je wel afvragen of dat niet onzorgvuldig is. Voor een dokter zou het een kunstfout zijn. In plaats van overleg met de minister van VROM lijkt me het toch ook iets om met de minister van Volksgezondheid te overleggen.

Voor een internist staat bewust en gedwongen induceren van geneesmiddelengebruik gelijk met het spelen met andermans gezondheid.
Meer dan 4000 mensen toevoegen aan dertienduizend slaapgestoorden in een gemeenschap, die op zich niet groter is dan een kleine stad, is vreemd

Ik kan niet beoordelen hoe de situatie in werkelijkheid is. Wel moet mij van het hart dat er hier wel erg slordig wordt omgesprongen met getallen, cijfers en oordelen. De argumentatie loopt niet over van zorgzaamheid en communicatieve fijnzinnigheid.

Een klein voorbeeld. De gevolgen van zo'n gedwongen slaapmiddelengebruik voor de goede afloop van een zwangerschap kan men niet echt inschatten, maar men beschouwt het in het algemeen verstandig zulke risico's te vermijden. Als het eens mis gaat wie draagt dan schuld?

Hopelijk laat de staatssecretaris zien dat zij belangstelling heeft voor deze mensen.

dr O. Bijvoet,
Oud Hoogleraar Inwendige Geneeskunde