Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Groot onderzoek naar hinder vliegverkeer

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 791 
|
 kliknieuws.nl 
Groot onderzoek naar hinder vliegverkeer

SON EN BREUGEL – Er is een grootscheeps onderzoek naar de gezondheidsbeleving rondom Eindhoven Airport gestart. Hiervoor zijn door de GGD ruim zestienduizend vragenlijsten verspreid, ook in Son en Breugel.

“De vragen zijn als het ware gestoeld op de gevoelsmeting van onze burgers”, verduidelijkt wethouder Robert Visser. “Hoe ervaren zij de vliegbewegingen van de luchthaven? Het onderzoek gaat daarbij op meerdere milieuaspecten in.” Het onderzoek is één van de adviezen van de Alders Tafel Eindhoven, die een groei van de burgerluchtvaart op Eindhoven Airport toestaat. Tot 2020 mag de luchthaven in twee fasen (2010-2015 en 2015-2020) gecontroleerd groeien. Deze eerste enquete is een zogenaamde 0-meting. In 2015 is er een vervolgmeting. “Op die manier kan inzichtelijk worden gemaakt welke hinder de omwonenden ondervinden, waar die van afkomstig is en wat de toename van de overlast is”, licht Visser toe. Op luchthaven Schiphol heeft men goede ervaringen met dit soort onderzoeken. “Wat we met de uitkomsten gaan doen zal moeten blijken”, geeft Visser toe. “Misschien komen er nog specifieke zaken uit die van toepassing zijn op Son en Breugel.” De verwachting is dat de eerste resultaten na een maand of drie bekend zijn. De enquete wordt uitgerold in de gemeenten die zich binnen het invloedsgebied van luchthaven Eindhoven bevinden. Zij zijn ook de opdrachtgever van het onderzoek.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door joop uit haarlem

Alweer een onderzoek? Iedereen weet het nu toch wel? tumoren, hoge bloeddruk, slechte prestaties op school. het is een grote visuele cirkel gecreëerd door schaamhol.