Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Groene Jumbo naar Schiphol

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 705 
|
 Parool 
Groene Jumbo naar Schiphol

AMSTERDAM - Het eerste verkeersvliegtuig op biobrandstof landt zondagmiddag op Schiphol.

Het toestel is van de Britse luchtvaartmaatschappij Virgin Atlantic en wordt tussen half één en half twee verwacht. Er is alleen bemanning aan boord, passagiers zijn vanwege het experimentele karakter van de vlucht niet toegestaan.

De Jumbo moest sowieso naar Schiphol komen omdat het toestel hier wordt onderhouden. Virgin verricht verder geen passagiersvluchten vanaf Schiphol. Tijdens de retourvlucht zal het toestel op gewone kerosine vliegen. Er hebben al eerder vliegtuigen op biobrandstof gevlogen, maar nooit een passagierstoestel.

Aan de Jumbo is technisch niets aangepast, het verschil zit in de brandstof. Die bestaat voor twintig procent uit butanol, dat gedistilleerd is uit landbouwafval. De rest is gewone kerosine.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Een 'Groene Jumbo' is analoog aan 'Witte Raaf'.

Geplaatst door Willem uit Heemskerk

Als ie hier inderdaad om half 1 over gekomen is, dan kan ik melden dat ie een enorme tering herrie maakte. Bijna net zoveel als een vertrekkend toestel.
Eigenlijk is het ook stuitend om te lezen dat ze die toestellen van Virgin altijd leeg naar en van Schiphol vliegen voor onderhoud.

Geplaatst door Theo K uit Castricum

Klapperjumbo
Op het radionieuws hoorde ik dat één motor op kokos-olie zou lopen. Volgens Willem maakte het ding wel een teringherrie, maar daar staat tegenover dat het lekker naar bounty's rook in de regio.
It's called progress.

Geplaatst door Gerard uit NULL

circa 10 over één kwam ie binnen over castricum zuid. Zichtbaar op radar.vlieghinder.nl. Zie: deze link in Google Earth of deze link voor een overzichtskaartje waar en hoehoog hij vloog.