Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

GroenLinks wil extra geluidsmeetpunt Biddinghuizen

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 637 
|
 bhznet.nl 
GroenLinks wil extra geluidsmeetpunt Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - GroenLinks wil extra geluidsmeetpunt Biddinghuizen Nu de routestructuur van de Luchthaven Lelystad steeds duidelijker wordt blijkt dat vooral Biddinghuizen de gevolgen van deze luchthavenplannen zal ondervinden. In het dorp Dronten staan sinds 2010 drie meetpunten opgesteld om inzicht te krijgen in de huidige overlast van het luchtverkeer.
GroenLinks wil dat er aanvullend in Biddinghuizen een meetpunt wordt aangelegd om het geluidseffect van het luchtverkeer ter plekke te meten en daarmee een beeld te hebben van de bestaande geluidssituatie in het dorp.
Daarom heeft de fractie schriftelijke vragen ingediend met de vraag of het college bereid is een dergelijk meetpunt te onderzoeken en met voorstellen daartoe naar de gemeenteraad te komen.

De meetpunten in Dronten laten zien dat er op dit moment nauwelijks waarneembare overlast is van het luchtverkeer van en naar Schiphol. GroenLinks vreest ten zeerste dat deze situatie dramatisch zal veranderen na de ingebruikname van de Luchthaven Lelystad. Hoewel de plannenmakers van het ministerie aangeven ruim binnen de normen te blijven, vreest GroenLinks dat als je deze overlast afzet tegen de betrekkelijke stilte van dit moment deze behoorlijk zal toenemen.

GroenLinks is geen voorstander van een verdere ontwikkeling van de Luchthaven Lelystad. Deze luchthaven zal niet bijdragen aan de economische ontwikkeling van de regio omdat er slechts 43 directe nieuwe voltijdsbanen door de uitbreiding van de luchthaven ontstaan. Deze beperkte groei in arbeidsplaatsen staat voor GroenLinks in geen enkele verhouding tot het aantal gehinderden in met name Biddinghuizen.


Reacties op dit bericht