Platform Vlieghinder Kennemerland
 

GroenLinks tegen uitbreiding vliegveld Rotterdam

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 912 
|
 nieuws.nl 
GroenLinks tegen uitbreiding vliegveld Rotterdam

De gemeente Rotterdam moet een stokje steken voor de plannen van Rotterdam The Hague Airport om de luchthaven uit te breiden. Dat stelt de GroenLinks-fractie in Rotterdam donderdag.
Het vliegveld is al langer bezig met de plannen en kreeg woensdag steun van het bedrijfsleven rondom Rotterdam en Den Haag. De luchthaven wil doorgroeien met extra bestemmingen, maar volgens GroenLinks krijgen omwonenden daardoor alleen maar meer overlast.

“De belofte was juist om de geluidshinder te verminderen. In plaats daarvan dreigen straks nog meer mensen uit hun slaap gehouden te worden”, stelt fractievoorzitter Arno Bonte in een verklaring. Hij vindt dat Rotterdam The Hague eerst vluchten moet schrappen voordat er andere bijkomen. “Het mag geen tweede nationale luchthaven worden.”

Het aantal passagiers op Rotterdam The Hague groeide dit jaar van 1,2 miljoen naar 1,5 miljoen. Het vliegveld mag eigenlijk niet meer doorgroeien omdat het al de maximale geluidsruimte gebruikt. De directie voert desondanks toch gesprekken met minister van Infrastructuur Melanie Schultz van Haegen (VVD) over extra ruimte voor vluchten.

Door: Novum


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Kika uit A,dam

Daar in dat Rotterdam wonen zeker veel van die zogenaamde groenlinkers, dus mag daar niet gevlogen worden! Zo ook boven Den Haag moet het rustig blijven, want Rutte en consorten mogen niet gestoord worden.......Dank U!