Platform Vlieghinder Kennemerland
 

GroenLinks noemt zienswijze gemeente op Luchthavenbesluit ‘halfslachtig’

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1021 
|
 almere vandaag.nl 
GroenLinks noemt zienswijze gemeente op Luchthavenbesluit ‘halfslachtig’

ALMERE/MICHEL VAN DEN BERGH - Halfslachtig. Zo omschrijft GroenLinks de zienswijze van de gemeente Almere op het Luchthavenbesluit Lelystad Airport. Almere probeert te voorkomen dat er vliegroutes over de nieuw te ontwikkelen gebieden komen.

Almere is bang dat toekomstige ontwikkelingen in Oosterwold, Nobelhorst en Vogelhorst II belemmerd worden door vliegverkeer als vliegveld Lelystad uitbreidt en er vluchten van Schiphol naar de Flevopolder worden verplaatst. In de plannen voor de ontwikkeling van het oostelijk deel van Almere is hier geen rekening mee gehouden. Almere ging er namelijk van uit dat deze gebieden zouden worden ontzien. Die garantie blijkt er echter niet te zijn, waardoor Almere in de pen klom en een zienswijze naar het ministerie van Infrastructuur en Milieu stuurde.

GroenLinks Almere is al vanaf het begin tegen de uitbreiding van Vliegveld Lelystad en laat in een persverklaring weten blij te zijn dat zij ’in dit standpunt door de gemeente wordt ondersteund’. Toch is de fractie niet helemaal tevreden. ’De zienswijze beperkt zich tot een optimalisatie van de vliegroutes in verband met de bedreigingen van Oosterwold, van Nobelhorst, Vogelhorst II en diverse wijken in Almere Buiten Oost. Alsof de wijzigingen van de vliegroutes elders geen hinder zouden opleveren’, aldus GroenLinks.

De belofte van het Rijk en Vliegveld Lelystad dat de overlast gecompenseerd zal worden door een toename van de werkgelegenheid, wordt door GroenLinks bestreden. ’Het gaat vooral om een verplaatsing van werk van Schiphol naar Lelystad: op Schiphol wordt het minder, op Lelystad meer. Geen extra werkgelegenheid dus voor Almeerders’, aldus GroenLinks, dat liever ziet dat Almere investeert in groene banen.

De fractie wil met het gemeentebestuur en de gemeenteraad in gesprek over de uitbreiding van de luchthaven.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit IJmuiden

Wat een onzinnige redenatie: je kunt werkgelegenheid niet rechtstreeks verbinden aan overlast.Trek je die lijn door, dan mogen alleen luchtvaartmedewerkers wonen in overlastgebieden.

Pak het kwaad bij de wortel aan en haal de herrie bij de mensen weg. Dit is 2013, niet 1913.