Platform Vlieghinder Kennemerland
 

GroenLinks: luchthaven Schiphol onbetrouwbaar

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 787 
|
 Hoofddorpse courant 
GroenLinks: luchthaven Schiphol onbetrouwbaar

HOOFDDORP - De luchthaven Schiphol toont zich van zijn onbetrouwbaarste kant door ter elfder ure de aanleg van de ecobarrier af te blazen. Daardoor blijven inwoners van Hoofddorp nog langer dan nodig in de herrie zitten. Dat stelt een teleurgestelde Peter Boerman, tot volgende week fractievoorzitter van GroenLinks.
“Schiphol gooit het nu op veiligheid”, aldus Boerman. “Maar erg geloofwaardig is dat niet. Het gaat om een licht tentdoek. Daar was juist voor gekozen, mede met het oog op de veiligheid. Bovendien was natuurlijk allang bekend waar de ecobarrier zou komen te liggen. Waarom komt nu ineens dat veiligheidsaspect om de hoek kijken?”
Volgens Boerman heeft het er alle schijn van dat Schiphol gewoon het geld niet wil investeren, nu het economisch tegenzit. “De luchthaven heeft gezegd alleen te willen investeren in de ecobarrier als ze ook het achterliggend gebied als bedrijventerrein zou mogen ontwikkelen. Maar daar is dat gebied helemaal niet geschikt voor. Bovendien: een bedrijventerrein vlak naast een landingsbaan, dat is pas onveilig! Het heeft er alle schijn van dat Schiphol terugkrabbelt, nu we in de gemeenteraad gezegd hebben geen zin te hebben in een bedrijventerrein daar.”
Voor Boerman is de maat nu vol. “Schiphol heeft erkend dat grondgeluid een probleem is. Ze hebben bovendien aan de inwoners van Haarlemmermeer beloofd er iets aan te zullen doen. En belofte maakt schuld. Schiphol zegt steeds goed voor de omgeving te willen zorgen. In de praktijk blijkt daar nog maar bar weinig van.” De Tweede-Kamerfractie van GroenLinks heeft inmiddels vragen gesteld.
Ook PvdA-fractievoorzitter Bert van der Vliet is kritisch. “We hebben altijd onze twijfels gehad over de ecobarrier en die worden nu bewaarheid. Ook de universiteit in Gent heeft vraagtekens geplaatst bij de haalbaarheid. Het is ook niet zomaar iets. Het gemak waarmee gesteld werd dat die ecobarrier wel even het grondgeluid van de Polderbaan zou oplossen, is ongelooflijk.”
“Wij zijn vooral niet blij voor alle bewoners die last hebben van het grondgeluid. In feite worden die nu met een kluitje in het riet gestuurd. Daarom zou ik tegen Schiphol willen zeggen: we moeten niet zo snel achter hypes aanlopen, maar eerst grondig onderzoeken of een project wel haalbaar is.”


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Observer uit Nederland

Ik ken een amsterdammer die altijd riep: Ik heb schiphol nog nooit op 1 waarheid kunnen betrappen....