Platform Vlieghinder Kennemerland
 

GroenLinks: geen vakantievluchten meer op Schiphol

 |
 Geplaatst door: Ad 
 |
 Bekeken: 764 
|
 Telegraaf 
GroenLinks: geen vakantievluchten meer op Schiphol

Overschrijding geluidsnorm moet gestopt

door Theo Besteman

 
AMSTERDAM, donderdag
    De groei aan goedkope chartervluchten vanaf Schiphol moet afgeremd worden, vindt GroenLinks in Amsterdam. De gemeente zou de gecombineerde hotelvluchten naar andere luchthavens moeten verplaatsen.

      Die koers wil GroenLinks binnen de gemeentecoalitie varen, voor zover de partij via de gemeenteaandelen invloed op de luchthaven heeft. In het nieuwe bestuursakkoord tot 2010 zal de coalitie van PvdA en GroenLinks de mogelijkheid openhouden delen van het vliegverkeer elders onder te brengen.

Lijnvluchten
          Volgens GroenLinks-wethouder Maarten van Poelgeest betreft dat de groei aan goedkope vakantievluchten. Die hebben afgelopen jaren voor een groot deel de economische groei van de luchthaven veroorzaakt. De lijnvluchten blijven dan onaangetast.
      Schiphol, erkent GroenLinks, is ook komende jaren als mainport onontbeerlijk voor de economische groei van Amsterdam. Maar niet tegen elke prijs, aldus Van Poelgeest: aan aanhoudend nieuwe overschrijdingen van geluidsnormen in omliggende woonwijken en een sterke verslechtering van de luchtkwaliteit door meer uitstoot van kerosine werkt GroenLinks niet mee.
    Om de stad bereikbaar en leefbaar te houden, zouden alle nieuwe chartervluchten zo veel mogelijk buiten Schiphol moeten opstijgen en landen, zo heeft GroenLinks-wethouder Van Poelgeest zijn leden geïnformeerd.

Blokkeren
          De coalitie zei eerder niet mee te werken aan verkoop van de Amsterdamse aandelen van Schiphol. Dat wekte de woede van de regering – die overweegt alle Schiphol-aandelen van de hand te doen – omdat het nieuwe Amsterdamse stadsbestuur de verkoop zou kunnen blokkeren.
      Van Poelgeest erkent dat verplaatsing van chartervluchten niet direct een bevoegdheid van het stadsbestuur is. Maar als de nationale luchthaven met charters blijft groeien, moet Amsterdam die groei proberen te blokkeren en de chartervluchten bij andere luchthavens onderbrengen.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Willem uit Heemskerk

Dus zelfs GroenLinks zwicht voor het grote geld en vinden het geen probleem anderen met de nadelen er van op te zadelen.

Geplaatst door J.H. Griese uit Amstelveen

Willem, Ik vind dat je Groen Links hiermee te kort doet.
Privatisering tegenhouden en charters weren in de positie waarin Amsterdam daar zit vind ik al heel wat !
Jan Griese

Geplaatst door Vos uit NULL

Een patij als GroenLinks zou zich ook sterk kunnen maken om Schiphol naar de Noordzee te verplaatsen. Nu is de Nederlandse politiek zo langzaam en besluitloos als dikke olie. In diverse landen worden (notabene door Nederlandse baggeraars) vliegvelden naar (of nabij) de zee verplaats, hier komt men niet verder dan regels, regels die vrijwel niets uithalen.
Ook lijnvluchten geven hoe dan ook overlast, zeker als er ruimte vrij komt indien men 'goedkope' chartervluchten gaat verminderen cq. weren, zullen, omdat de Nederlandse politiek nu eenmaal ziek van geld is, deze gaten wel weer worden opgevuld door bijvoorbeeld vrachtvervoer.
GroenLinks zou ik alle steun geven, indien zij echt een vuist zou kunnen maken, om Schiphol naar de zee te verplaatsen, dan alleen, mag Schiphol wat mij betreft groeien tot in de wolken. Nu, in de huidige situatie en (helaas) mogelijk in de nabije toekomst, is zij een zware last voor een grote groep mensen (en dieren).
In dit landje moet echt het politieke denken om. Nu is 'nieuw' land reeds goedkoper dan 'oud' land, dus je vraagt dan toch af, waarom de politiek zo ongelovelijk graag struisvogelpolitiek wil bedrijven!

Geplaatst door J.H. Griese uit Amstelveen

Vos, Een klein beetje realisme graag!
Groen Links is de partij van het vroege begin tegen megalomaan schiphol. Nu steekt G L haar nek uit te Amsterdam en is het weer niet goed.......
NEE, Nu zijn ook de anderen aan bod. Dat is de realiteit. Als je in dit Land als Groen Links (ca 8 % van het electoraat) je alleen zou afficheren als rigide "schiphol in de Noordzee"' Zou dat op dit moment politieke zelfmoord kunnen betekenen.
Eigenlijk beschamend als je zegt: GroenLinks zou mijn steun krijgen als....

Als jouw antibeleid tegen schiphol zo sterk was, als je aanwezigheid op deze site, dan had je nu geen twijfel meer horen te uiten?

Laat nu de andere partijen dus hun oplossingen aandragen...... we zullen zien

Geplaatst door J. de Jong uit Uitgeest

De trend om charterverkeer uit te plaatsen naar regionale luchthavens is allang ingezet. De ANWB, steeds meer als reisorganisatie in the picture, propageerde dit onlangs in het lijfblad "De Kampioen". Op zich een oplossing, mits de omwonenden en zij die onder de wachtgebieden wonen door wettelijke maatregelen en handhaving beschermd worden. Door een overheid die innovatieve vliegmethoden afdwingt. Simpel eigenlijk, maar dat zit er merkwaardig genoeg niet in. Via die overheid (SADC-NH tekst) wordt ingezet op "miljoenen genererende disneyficatie van het product Nederland, met voor Schiphol een bottomline van minimaal 100.000 zakelijke reizigers extra." Daarbovenop straks extra cargo ivm werkstad A4 in oprichting.
Ziedaar waar de voorstanders van deze uitplaatsing aan meewerken. Een bijdrage aan het verplaatsen en vergroten van hinder?

Geplaatst door Willem uit Heemskerk

Nek uitsteken? Puur eigenbelang van Amsterdam. Aan die zuinige Hollandse vakantiehoppers verdienen ze niks.
Ik citeer: Schiphol, erkent GroenLinks, is ook komende jaren als mainport onontbeerlijk voor de economische groei van Amsterdam.
Ik concludeer daaruit en het vervolg dat Groenlinks Schiphol accepteert zoals het is. De kip met de gouden eieren wordt gekoesterd door links en rechts. De groei met de meest hinderlijke herrie wordt over de schutting gegooid en Schiphol kan de vrij gekomen geluidsruimte met een x keer zoveel vluchten met 'stille' vliegtuigen vol vliegen.

Geplaatst door Vos uit NULL

Heer Griese:

" Als jouw antibeleid tegen schiphol zo sterk was, als je aanwezigheid op deze site, dan had je nu geen twijfel meer horen te uiten?"

Wel degelijk! Helaas heeft Groenlinks ook
laten zien dat als het er op aan komt, zij ook water bij de wijn doet...........
Inderdaad, dat stel ik dus ook: de kip met de gouden eieren wordt door links en rechts gekoesterd! Helaas is het dus in de praktijk wel even anders: slechts een selecte groep wordt er beter van! Er zijn op dit moment geen politieke partijen die ECHT hun nek willen uitsteken tenkoste van Schiphol. Bovendien ben ik 'anti Schiphol'
in de huidige vorm, zoals het nu gaat is een enorme belasting voor een relatief aantal mensen (en dieren), met een belofte
die ABSOLUUT niet is waargemaakt door, noch de sector en zeker niet door de politieke
partijen!