Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Groen licht voor vergassen Schipholganzen

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 1155 
|
 Haarlems Dagblad 
Groen licht voor vergassen Schipholganzen


SCHIPHOL - Op vijftien plekken rond de luchthaven Schiphol worden vanaf 29 mei ganzen gevangen en vergast met koolstofdioxide.


,,Het streven is een paar honderd ganzen per dag te vangen en te doden’’, legt Arie den Hertog van het bedrijf Duke Faunabeheer uit Lelystad uit. ,,We beginnen met de grauwe gans. Die is zo’n twintig dagen in de rui en kan dan niet wegvliegen. Andere ganzensoorten zijn iets later in de rui, zodat we in totaal wel iets langer bezig zijn.’’

Het bedrijf is gespecialiseerd in het bestrijden van vogeloverlast en overlast van zoogdieren in het stedelijk gebied. Daarnaast richt het zich op wildbeheer in het landelijk gebied. De provincie Noord-Holland heeft het bedrijf in de arm genomen om de overlast van ganzen rond de luchthaven te verminderen.

Inmiddels ligt er een overeenkomst tussen overheden, luchtvaartsector en natuurgroepen over het terugdringen van het aantal ganzen. Zo mogen er geen nieuwe broed- en rustgebieden komen, worden graanresten na de oogst snel ondergeploegd en worden voor ganzen onaantrekkelijke gewassen zoals olifantsgras geteeld. Om op korte termijn het aantal ganzen te verminderen, worden ze afgeschoten (vorig jaar 9500 stuks) en mag dit jaar voor het eerst ook koolstofdioxide worden gebruikt. Het bedrijf heeft daarvoor een vergunning voor zestig dagen gekregen.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Loriet uit NULL

Wanneer gaat men eens beginnen met het bestrijden van vliegtuigen overlast?

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

" Inmiddels ligt er een overeenkomst tussen overheden, luchtvaartsector en natuurgroepen over het terugdringen van het aantal ganzen. "

Dat toestellen mogelijk gevaar lopen door dat er vogels in de motoren kunnen komen, wil geen mens en de vogels in kwestie vast ook niet. Dat de dieren niet tot zeer moeilijk te verjagen zijn, zal ook wel een feit zijn. Maar dat natuurgroepen (niet nader genoemd?) hier mee instemmen? De hele Nederlandse kust zit bordevol met allerlei vogelsoorten, dus de kans dat een toestel in de problemen kan komen door een vogel-aanvaring tijdens het naderen van de kust is zeer reeel. Een beetje grote meeuw kan ook een motor beschadigen. Ook maar afschieten / vergassen?
Who next? Lastige mensen die vervelende / kritische stukjes over een arrogante luchthaven schrijven? Stemmen de natuurgroepen hier dan ook mee in?

1 ding staat zeker vast: er zijn te veel vliegtuigbewegingen op de verkeerde plaats!

Geplaatst door A. Boeing uit Hoofddorp

Zou het kunnen zijn dat het vergassen van ganzen straks door Schiphol/Bas/Cros c.s wordt gebruikt als basis voor de bewering dat het aantal vluchten flink is verminderd???

Geplaatst door John uit Amsterdam

Wat de moraal betreft van een van aandeelhouders laat volgend krantenbericht + video zien.
telegraaf.nl/binnenland/12221007/__Zinloos_geweld__politie__.html

Kijk eens goed naar de Italiaanse toerist die met grof geweld aangehouden wordt. Het lijken wel oude tijden.

Geplaatst door Jaap de Groot uit Bussum