Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Groen licht voor grote bouwlocatie

 |
 Geplaatst door: Ad 
 |
 Bekeken: 937 
|
 Telegraaf 
Groen licht voor grote bouwlocatie

Van een onzer verslaggevers

 
  HAARLEMMERMEER, woensdag
    Binnen de geluidsgrenzen van Schiphol mogen in Haarlemmermeer alsnog maximaal 8000 woningen gebouwd worden. Minister Dekker (VROM) heeft de eerder opgelegde bouwbeperking opgeheven op voorwaarde dat toekomstige bewoners nadrukkelijk geïnformeerd worden over de lawaaioverlast van vliegtuigen.

      Rond Schiphol is woningbouw binnen de zogenoemde 20 Ke-grens nu taboe. De prioriteit die de minister aan Schiphol gaf, maakte ten westen van Hoofddorp de bouw van 20.000 woningen onmogelijk. Dekker verruimde in de Nota Ruimte de grens waarbinnen niet gebouwd mag worden, maar maakt daarop voor Haarlemmermeer nu een uitzondering.

Haarlemmermeer is blij met de beslissing omdat daardoor vlak bij Schiphol en grote werkgebieden toch nieuwe woonwijken kunnen verrijzen.
    De beperking verbiedt ook de bouw van 8000 woningen in Amstelveen, Aalsmeer en Uithoorn, maar daarvoor heeft de minister de grens niet versoepeld. Gedeputeerde Ton Hooijmaijers van de provincie Noord-Holland gaat ervan uit dat ook de beperkingen voor die buurgemeenten van Schiphol snel worden opgeheven. „We kunnen dan eindelijk gaan bouwen op plaatsen waar steeds meer werkgelegenheid komt, zodat we onnodig woonwerkverkeer kunnen vermijden”, aldus Hooijmaijers.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Ideetje voor Hooijmaijers:

We zetten huizen op Schiphol zelf neer:
relatief gezien uitermate weinig overlast en lekker dicht bij je werk.
Als je op vakantie hoef je niet in de file te staan naar Schiphol, je pakt gewoon je koffer en loopt naar de vertrekhal.

Wat nou Nota Ruimte, gewoon zo de prullenbak in. Als ze dat nou ook es zouden doen met investeringen als een Polderbaan bijvoorbeeld...

Geplaatst door gerard uit Castricum

Huizen bouwen "op voorwaarde dat toekomstige bewoners nadrukkelijk geïnformeerd worden over de lawaaioverlast van vliegtuigen.".

Ja, ja, toen de Polderbaan voorbereid werd golden er kennelijk andere regels, toen werden de zitttende bewoners nadrukkelijk en bewust NIET geinformeerd over de nakende vliegtuigherrie. Waar was VROM ten tijde van de voorbereiding van de Polderbaan, toen het echt nodig was????
Gewoon onbeschoft jegens de huidige bewoners, dit standpunt van VROM. Overigens ook onbeschoft jegens de toekomstige bewoners, want die weten niet wat het betekent om in vliegtuigherrie te moeten wonen. Ze worden nu op voorhand monddood gemaakt, nog wel door VROM nota bene..