Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Groen licht voor geluidswal Polderbaan

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 1209 
|
 Haarlems Dagblad 
Groen licht voor geluidswal Polderbaan

HAARLEMMERMEER - Voorzitter Kees Machielsen van de wijkraad Hoofddorp-Noord is ,,zeker tevreden. Maar dat zijn we natuurlijk pas écht als de ecobarrier er ook staat’‘. Maar dat, hoopt en verwacht hij, gaat nu snel gebeuren. De gemeenteraad gaf immers donderdag het groene licht voor de aanleg van de geluidswal langs de Polderbaan plus een hightech bedrijventerrein als extra geluiddemper.

De bouw moet bijna helemaal een einde maken aan de overlast door grondgeluid voor zo’n 30.000 Hoofddorpers. Na jarenlange studies en een prijsvraag kwam een opklapbare veertien meter hoge wal als winnaar uit de bus. Om tot de gewenste reductie van 90 procent (tien decibel) te komen, moet er ook nog een bedrijventerrein komen waarvan de gebouwen nog flink wat geluid tegen houden.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door jhgriese uit Amstelveen

Met grote verbazing las ik het eerdere bericht door Haarlems Dagblad,dat doorgaans goed is geinformeerd. Het bericht klopt echter van geen kant. Dat zou HD toch moeten rectificeren. Ik vond op de site van gemeente Haarlemmermeer de link : Bekijk de Raad. Daar is het debat over de Ecobarrier live te volgen! Dat deed ik dus:

Wat gebeurde er echt:
De pvda heer vanVliet,beet de spits af,en wilde de overlast genietende hoofdorpers volledig beschermen,maar zeker niet kritiekloos overgaan tot het om armen van het hele project,dat door n.b. de Telegraaf : Schandelijke koppelverkoop werd genoemd Pvda standpunt:

Leg eerst die Ecobarrier aan, ervaar dan of die 7 dBa lawaaivermindering ook inderdaad wordt gehaald. Mocht dat het geval zijn,dan kunnen we kijken hoe we die resterende 3 dBa nog realiseren.
Daarna Groen Links, mevrouw I Ebbers, die stevig uiteen zette: Hoe hebben we het nu, De overlast wordt veroorzaakt door Schiphol, en dan zouden wij moeten meewerken aan 200.000 m/2 bedrijventerrein? Ook SP zat op die lijn. {Partij HAP zat niet zo ver van dat standpunt af, maar wilde geen fasering zoals Gl en pvda wel wilden: 'Eerst zien of we die 7 dBa halen." Terwijl ze nog fijntjes liet weten: wanneer komen de schermen voor de overige 2 banen, mocht hetwerken"
VVD en CDA en een slintergroepering waren voor nu jazeggen tegen het geheel. (Vooral het CDA was weer goed in gedraai,terwijl VVD haar eerdere groene standpunt verliet )
Bovendien: best Haarlems Dagblad: Er werd NIET gestemd. Dit waren voorlopige standpunt bepalingen Het onderwerp komt ook nog terug , o.a. tijdens de bestemmings planvaststelling, terwijl wethouder Bezuijen liet weten, dat over de gevraagde 150.000 m/2 extra, naast de toegezegde 50 m/2,die Schiphol wil, nog onderhandeld moet worden, dus deze extra 150.000 bedrijventerrein staat los van de hele deal. Daarover moet later alsnog besloten worden.

Gerard e.a. Zie verder op de H.meersite voor pdf rapport TNO en uitleg . Verhelderend.
Mijn conclusie: Vooral pvda en GroenLinks treffen GEEN ENKELE Blaam !
terwijl SP en in mindere mate HAP niet kritiekloos waren!
Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Misschien handig om bovenstaande reactie ook op de Haarlems Dagblad site te plaatsen Jan, zodat men daar ook weet hoe er wordt voorgelogen en gemanipuleerd.

Geplaatst door jhgriese uit Amstelveen

Zojuist gedaan aalegeiz.

Ook gelezen in HD:Chipshol: nieuw offensief Schiphol
Laatst bijgewerkt op 04 december 2009, 17:31
schiphol -
De strijd tussen gebiedsontwikkelaar Chipshol en de luchthaven Schiphol wordt de komende jaren heviger. Onderhandelingen tussen Schiphol directeur Jos Nijhuis en ontwikkelaar Poot zijn mislukt en de ergernis daarover is groot.

,,Ons rest niets anders dan nog meer schadeclaims in te dienen, ook over de gronden die we indertijd bij Badhoevedorp aan Schiphol zijn kwijtgeraakt'', laat Peter Poot weten.

Schipholdirecteur Jos Nijhuis laat zich in deze krant voor het eerst uit over de al jaren slepende ruzie en rechtszaken met de familie Poot. ,,Ik heb de indruk dat Chipshol de voorkeur heeft voor procederen boven ontwikkelen van bedrijventerreinen'', stelt Nijhuis in reactie op de miljardenclaims waarmee Chipshol dreigt. Hij was ook onaangenaam verrast dat hij in Haarlems Dagblad moest lezen dat de onderhandelingen volgens Poot waren mislukt.

Nijhuis zegt met open vizier de onderhandelingen te zijn ingegaan. Maar al snel kwamen eisen op tafel waaraan Nijhuis niet kon voldoen. Ook mislukte in die tijd een grondruil. ,,Op het laatste moment ging die deal niet door omdat Poot zich terugtrok. Dat komt niet erg betrouwbaar over'', constateert Nijhuis. ,,Ik heb niet de overtuiging dat we kunnen samenwerken.''

Schiphol wacht nu op een uitspraak van de Hoge Raad over de schadevergoeding voor het Groenenbergterrein. In die zaak schikte de provincie met Poot voor twaalf miljoen euro. Nijhuis: ,,Ik begrijp nog altijd niet waarom gedeputeerde Hooijmaijers dat heeft gedaan, ook al omdat de rechter een veel lagere schadeberekening had bepaald.''

Chipshol zette deze week verder de hakken in het zand door iedere medewerking aan de omlegging van de N201 op te zeggen en de advocaten van Schiphol aan te klagen op verdenking van valsheid in geschrifte. ,,Onder Nijhuis kunnen we niet samenwerken en onze terreinen bij Schiphol-Rijk en Badhoevedorp goed ontwikkelen. We kunnen beter niets bouwen en nieuwe schadeclaims indienen. We gaan nu beleggers zoeken die daarin willen meegaan'', kondigt Peter Poot nu aan.

meer in de krant van zaterdag
Haarlemmermeer | 2 reacties Reacties
Een echte vastgoedoorlog.

Uitermate beangstigend dat er 3 niveaus overheid (gemeente, provincie, rijk) zich in deze oorlog richten tegen 1 particuliere onderneming die het steeds juridisch gezien bij het rechte eind heeft.

Geplaatst door K. Daver op 19:13 04-dec-2009
Meld als .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken): Je vergeet hierbij de rechterlijke macht, die ook niet helemaal integer blijkt te zijn....
Wanneer er een onafhankelijke rechtsspraak zou zijn, dan was dit nooit zover gekomen.

Geplaatst door omerta op 09:12 05-dec-2009

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Dank Jan.