Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Groen bij Schiphol moet verkassen Commentaar PVRC: ‘Voorbereiding 2e Kaagbaan in volle gang’

 |
 Geplaatst door: sijmen 
 |
 Bekeken: 1493 
|
 Volkskrant 
Groen bij Schiphol moet verkassen  Commentaar PVRC: ‘Voorbereiding 2e Kaagbaan in volle gang’

Groen bij Schiphol moet verkassen

de Volkskrant -  Arnold Koper


HOOFDDORP - De gemeente Haarlemmermeer wil een aantal natuur- en recreatiegebieden ten westen van Hoofddorp en Nieuw-Vennep verplaatsen ten behoeve van woningbouw. Dat blijkt uit een voorstel dat wethouder Michel Bezuijen (VVD, ruimtelijke ordening) donderdag heeft voorgelegd aan de gemeenteraad.

Lees verder..

Commentaar PVRC:
Voorbereiding 2e Kaagbaan in volle gang
Zie hier. De voorbereidingen voor de 2e Kaagbaan beginnen, net als indertijd die voor de Bulderbaan.
Het overleg is nog geheim: Met inspraak moet worden gewacht tot nadat de beslissing is gevallen. Daarna wordt het ongevaarlijk, want dan kan er alleen nog maar worden geprutst in de marge.
Ook binnen VROM is de oukase: alles in het verlengde van beide Kaagbanen (bollenstreek) en van de drie (eigenlijk 4) Noord Zuidbanen moet je zo weinig mogelijk bebouwen. De schuld ligt bij degenen die tegen geluidhinder protesteren. Vandaar dat een ‘lichte, invullende’ bebouwing, wat zuidelijker, in het groene hart, zo IN is. Maar de schuld heeft niet VROM, maar degenen die zo onverdraagzaam zijn jegens Schiphol/Amsterdam.
Ook gemeenten die slecht bewoonbaar zullen worden zijn nog niet in het overleg betrokken. Kennelijk maakt wel de wethouder Bezuijen van Haarlemmermeer zijn borst al nat.

Kijk ook hier voor de toekomstplannen van Schiphol

Download het gehele artikel 'Groen bij Schiphol moet verkassen Commentaar PVRC: ‘Voorbereiding 2e Kaagbaan in volle gang’'

Reacties op dit bericht