Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Groei van Schiphol dreigt vast te lopen

 |
 Geplaatst door: redactie 
 |
 Bekeken: 1630 
|
 NRC 
Groei van Schiphol dreigt vast te lopen

Commentaar Redactie:

Zie ook het commentaar bij het artikel van de Financiële Telegraaf: —> Groei Schiphol op de tocht.
De onderhavige berichtgeving van Schiphol komt op dit moment nu de Commissie CDV (Commissie Deskundigen Vliegtuiggeluid) een uitspraak zal doen over de wenselijkheid van flexibilitiet bij het toepassen van milieuregels.
Flexibiliteit houdt in rekkelijkheid.
De omwonenden hebben in hun reaktie —> Wikken en Wegen onomwonden aangegeven dat zij voorstanders zijn van duidelijke milieugrenzen. De sector heeft in haar brieven aangegeven dat zij rekkelijkheid wil: geluidgrenzen moeten worden opgerekt wanneer de capaciteit dat eist. De media worden nu ingeschakeld om de deskundigen onder druk te zetten. In hun eerste beoordeling van de wens van de sector zegt de CDV dat ze niet goed begrijpt wat de sector wil: flexibiliteit betekent daar alleen maar regels die geen regels zijn.
De sector doet even zielig. Het zit misschien wel tussen de oren! Dat is een hoopvol teken. De economie van onze regio heeft behoefte aan wat diversiteit, anders worden de mensen hier al te afhankelijk van het wisselvallige wel en wee van de luchtvaart.

Gelegenheidspraat

Die zieligheid is gelegenheidspraat? Niet alles is kommer en kwel? Niet wanneer een president-directeur spreekt met de beurs : Om deze groei te kunnen opvangen zal Schiphol Group in 2005 circa euro 410 mln investeren, waarvan ruim euro 220 mln in luchtvaartvoorzieningen op Schiphol. (!) “Schiphol loopt met deze cijfers goed in de pas met zijn belangrijkste concurrenten Londen Heathrow, Frankfurt en Parijs Charles de Gaulle en heeft dus vorig jaar zijn vierde plaats op passagiers- en derde plaats op vrachtgebied in Europa weten te handhaven”, aldus president-directeur Gerlach Cerfontaine. (Bron: Financieele Dagblad, 6 jan). De toon wordt door de toehoorder bepaald: “Dit jaar wordt een belangrijk jaar, onder meer omdat het parlement zich dit jaar zal uitspreken over het regeringsvoornemen om een minderheidsaandeel in Schiphol Group naar de beurs te brengen. ‘Wij zijn ervan overtuigd dat het in de veranderende luchtvaartwereld van groot belang voor Schiphol is om als beursgenoteerd bedrijf dezelfde financiele mogelijkheden te hebben als onze al beursgenoteerde concurrenten om kapitaal te kunnen aantrekken voor investeringen.”

Download het gehele artikel 'Groei van Schiphol dreigt vast te lopen'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Vos uit Uitgeest

Eindelijk een rem op die 'olievlek' wat
Schiphol wordt genoemd? YOEPIE!!!!!!!

Geplaatst door kees weijer uit amsterdam

Wanneer ik directeur van Schiphol zou zijn en zou bemerken dat mijn bedrijf tegen de grenzen van haar mogelijkheden aanloopt, dan zou ik ogenblikkelijk aktie ondernemen en op zoek gaan naar een lokatie waar dat wel mogelijk zou zijn. Als ik dat niet zou doen, dan zou ik geen knip voor mijn neus waard zijn en zou ik ogenblikkelijk (ook) mijn funktie neerleggen. Ideetje, Gerlach?