Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Groei internationaal passagiersvervoer staat bijna stil

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 947 
|
 Luchtvaartnieuws 
Groei internationaal passagiersvervoer staat bijna stil

HANOI - In de zomermaanden juli en augustus is het internationale passagiersvervoer door de lucht nauwelijks gegroeid. Dat blijkt uit cijfers van de International Air Transport Association (IATA). In juli nam het vervoer met 1,9 procent toe ten opzichte van een jaar eerder. Een maand later was er sprake van slechts 1,3 procent groei. Het vrachtvervoer neemt al drie maanden op rij af.

Volgens IATA is de economische recessie duidelijk merkbaar in de vervoercijfers van de luchtvaartmaatschappijen. “In het eerste halfjaar was er bij het passagiersvervoer nog een groei van 5,4 procent”, aldus IATA-topman Giovanni Bisignani. “De terugval is zo sterk dat maatschappijen niet snel genoeg hun capaciteit kunnen bijstellen.”

In augustus lag bij passagiersmaatschappijen de bezettingsgraad gemiddeld op 79,2 procent. Een jaar eerder was in augustus nog 81 procent van de stoelen bezet.

Ook op vrachtgebied werkt de internationale recessie flink door. Bisignani: “luchtvaartmaatschappijen vervoeren 35 procent van de waarde van goederen die internationaal worden verhandeld. De dalende vervoerscijfers zijn een duidelijke indicatie van een afremmende wereldmarkt.”


Reacties op dit bericht