Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Goede bocht vermindert geluidsoverlast

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 1116 
|
 Webregio 
Goede bocht vermindert geluidsoverlast

UITHOORN - Luchtverkeersleiding Nederland en KLM zetten alles op alles om geluidhinder door vliegverkeer in Uithoorn te beperken. Ze hebben hiervoor een speciaal plan in hun hoofd. Het gaat daarbij om een experiment waarbij startende vliegtuigen van de Aalsmeerbaan de bocht naar het oosten heel nauwkeurig vliegen. Daardoor vermindert de spreiding van het verkeer over Uithoorn en kan overlast in Uithoorn worden beperkt.


Tijdens de vierde bijeenkomst van het microklimaatprogramma afgelopen dinsdagavond in de Thamerkerk, spraken de aanwezige inwoners zich vrijwel unaniem uit voor dit experiment, de zogenoemde vaste bochtstraal. Het testen kan dus beginnen.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Mooie woorden allemaal. Kunnen deze mooie woorden ook worden toegepast op invliegende toestellen die over Uitgeest een asociale manier van vliegen toepassen? Dus met gierende bochten nemende,over het dorp komen razen?
Of gaat de sector nog steeds van de domme stelling uit dat dalende toestellen geen herrie produceren?

Geplaatst door Ton uit NULL

En mag die aandacht er ook zijn voor startende vliegtuigen vanaf de polderbaan die langs Spaarndam en Velserbroek de bocht naar links maken. Alstublieft óók als er parallel gestart wordt. Dat is nl. al beloofd en gepubliceerd in november 2004. (tesamen met het beroemde en bekende "foutje". )
Het gebeurt nog steeds maar al te vaak dat de bocht te krap genomen wordt (afsnijden of afwijken met toestemming van de LVNL), waardoor ze vlak langs of over Spaarndam en Velserbroek vliegen i.p.v. over die mooie polder in de schipholfolders.
Onnodige haast ofzo !
Dhr. Waltman van de LVNL zegt dat ze door de snelheid wel eens de bocht uitvliegen (vanaf Kaag- en Aalsmeerbaan) en daardoor de grondlijn niet steeds kunnen vasthouden, maar hier vliegen ze door de haast vaak de bocht IN i.p.v. de bocht uit.
Ach, het is niet de 1e keer dat 't aan de orde komt, maar we blijven optimistisch.
Wie weet.

Geplaatst door Observer uit Nederland

Ton, Over deze westie heeft Ir Jan Fransen van Stichting Natuur en Milieu (opleiding TH Delft) meerdere malen aan de bel getrokken, maar men blijft maar blunderen !