Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Goed jaar Schiphol en Eindhoven

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 669 
|
 nos.nl 
Goed jaar Schiphol en Eindhoven

Luchthaven Schiphol heeft het afgelopen jaar 51 miljoen reizigers verwerkt. Nooit eerder reisden zo veel mensen via het Nederlandse vliegveld.

Vergeleken met 2011 was er een toename van 2,6 procent. President-directeur Nijhuis maakte de cijfers bekend op de nieuwjaarsreceptie.

De afdeling vracht liet een daling zien van 3 procent en kwam uit op 1,5 miljoen ton. Het totale aantal vliegbewegingen steeg met 0,8 procent tot 423.407.

Dit jaar begint Schiphol met een verbouwing voor de overgang naar een centrale beveiliging. “Het wordt een ingrijpende operatie die zijn weerslag zal hebben op een groot deel van onze luchthaven”, zei Nijhuis.

Schiphol verwacht voor 2013 een lichte stijging van het aantal passagiers en een lichte krimp voor het vrachtvervoer.

Openbaar vervoer
Ook Eindhoven Airport beleefde een goed jaar, met een recordaantal van 2,98 miljoen reizigers. De groei in Eindhoven bedroeg 13 procent.

De groei is vooral het gevolg van het toenemend aantal lijndienstbestemmingen. Dat steeg van 37 eind 2011 tot de huidige 42.

Directeur Meijs van de luchthaven vindt wel dat de bereikbaarheid van het vliegveld via het openbaar vervoer beter moet. Volgens Meijs bestaat nog steeds de wens voor een eigen treinstation bij het Eindhovense kerkdorp Acht, zo’n twee kilometer van het vliegveld.


Reacties op dit bericht