Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Glijvluchten eis van bewoners rond Schiphol

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 1210 
|
 Haarlems dagblad 
Glijvluchten eis van bewoners rond Schiphol

SCHIPHOL -  De nachtelijke glijvluchten waarmee vliegtuigen nu in de nacht landen op de Polderbaan en Kaagbaan, moeten worden uitgebreid naar de avonden en stille momenten overdag. Dat is vooral gunstig voor bewoners in de IJmond en de Leidse regio.

,,De Luchtverkeersleiding Nederland moet voor 1 november laten weten of dat gefaseerd mogelijk is. Kan dat niet, dan is het nieuwe normen- en handhavingstelsel dat we vorige week onder leiding van Alders met de sector en overheid hebben gesloten, weer van de baan. Dan gaan we op de huidige voet verder’‘, waarschuwt Cees van Ojik namens de bewonersdelegatie.

Na vier jaar onderhandelen zijn de spelregels voor het nieuwe geluidsstelsel voor Schiphol vastgesteld. Maar daarmee is volgens de onderhandelaar uit Zwanenburg nog niet alles in kannen en kruiken. ,,Uitbreiding van de glijvluchten is een harde eis van ons om de geluidshinder in voornamelijk het buitengebied tegen te gaan. Dat is noodzakelijk omdat de Polderbaan en Kaagbaan het meest gebruikt gaan worden en het vliegverkeer tot 2020 mag groeien. Bewoners van Castricum en Uitgeest hebben baat bij deze stillere landingen op de Polderbaan en de Leidse regio vaart wel bij stillere landingen op de Kaagbaan. Vlakbij de landingsbanen merken de bewoners dat nauwelijks, tenzij met stillere motoren wordt gevlogen.’’


Reacties op dit bericht

Geplaatst door E. von der Meer uit Castricum

Ik wens de heer van Oijk al het mogelijke succes toe aan de Alderstafel, maar met de uitspraak "Glijvluchten is een harde eis en anders gaat het nieuwe normen- en handhavingsstelsel niet door" trekt hij wel een erg grote broek aan. Wat wil hij doen als dat ook weer niet doorgaat? Ook dan zal hij daar geen persoonlijke consequenties aan verbinden. Aan de Alderstafel is door hem in voor het accoord gaan met dit Aldersttafel accoord ook geroepen dat de handhavingspunten niet mogen verdwijnen. Dat zou voor hem een breekpunt zijn. De heer van Oijk zit er nog steeds en probeert met dit soort teksten de bewoners zand in de ogen te strooien om zichzelf te rechtvaardigen. Hoe lang dat nog zal lukken? Wij zullen zien.

Geplaatst door gerard uit NULL

@E. von der Meer: het zeer zit kennelijk diep. Maar of deze opmerking nu constructief is en helpt? Ik heb mijn twijfels.