Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Gezondheidsonderzoek vliegveld in Enschede niet in trek

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 654 
|
 rtvoost.nl 
Gezondheidsonderzoek vliegveld in Enschede niet in trek

Er zijn veel minder mensen dan verwacht afgekomen op de informatiebijeenkomsten over het gezondheidsonderzoek met betrekking tot de komst van Enschede Airport Twente.

In totaal zestig mensen bezochten de eerste informatiebijeenkomsten vandaag. Donderdag zullen nog eens twintig mensen aanschuiven. Area Development Twente (ADT), dat de bijeenkomsten organiseert, had gehoopt op twee- tot driehonderd bezoekers. ‘Maar ik kan hier geen conclusie aan verbinden’, zegt Leo van der Ree, directeur van ADT.

De eerste bijeenkomsten werden vandaag gehouden in het restaurant van het luchthavengebouw bij het vliegveld. Dat gebeurde in sessies waarbij telkens vijftien betrokken burgers aanwezig waren. De GGD gaf tekst en uitleg over de aanpak van het gezondheidsonderzoek. De focus zal onder meer liggen op geluidshinder. In totaal zullen tienduizend enqueteformulieren steekproefsgewijs worden verspreid onder dertigduizend huishoudens in de omgeving van de aanvliegroutes van het nieuwe vliegveld. Op Enschede Airport Twente moet volgens planning eind 2015 het eerste vliegtuig opstijgen.


Reacties op dit bericht