Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Geschil over handhaving lawaai vliegverkeer

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 814 
|
 Witte Weekblad 
Geschil over handhaving lawaai vliegverkeer

SCHIPHOL - Het ministerie van Verkeer en Waterstaat heeft een truc uitgehaald waardoor meer woningen in de overbelaste zone van vliegtuiglawaai zijn komen te liggen. Door dit gerommel aan de normen heeft het ministerie al twee keer een verzoek om op te treden tegen het lawaai ten onrechte afgewezen.

Die verwijten maakte advocaat Phon van den Biesen deze week tijdens een hoger beroep bij de Raad van State in Den Haag. Van den Biesen trad op namens de Vereniging Geen Uitbreiding Schiphol.

Gecompliceerd
De Raad bleek lastig te overtuigen door Van den Biesen, omdat het om een zeer gecompliceerde zaak gaat. Volgens de advocaat heeft het ministerie bij een aanpassing van de regeling voor controle op het lawaai creatief gerekend met het aantal overbelaste woningen.

Aan het handhavingssysteem met veel geluidmeetpunten rondom Schiphol is onrechtmatig gesleuteld. Het ooit vastgestelde maximum aantal overbelaste woningen is volgens de advocaat wettelijk vastgelegd en geldt als een absolute norm.

Dat wordt bestreden door het ministerie. Er gold nooit een absolute norm, aldus een woordvoerder van Verkeer en Waterstaat. Het systeem om overschrijding van de geluidsnormen te signaleren, is volgens het ministerie gewoon aangepast aan de praktijk. Het vliegtuiglawaai kan beter in beeld worden gebracht, omdat men de vliegtuigen beter kan volgen in hun route.

Lawaaizone
Daardoor blijken ook meer woningen in de lawaaizone te liggen. Maar dat is volgens het ministerie geen probleem. Het aantal overbelaste woningen lag volgens het ministerie namelijk niet absoluut vast.

Bovendien wordt de bescherming tegen het lawaai niet minder, aldus de woordvoerder van het ministerie. Hij ontkent dat er met een truc is geprobeerd om Schiphol meer lawaairuimte te bieden.

De Raad oordeelt binnen enkele maanden.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door j.h.griese uit Amstelveen

Ik was bij deze zitting aanwezig Uitspraak binnen 6 weken. En zo gaat het al jaren, truc na truc en het zo complex maken,dat niemand het meer snapt ! Zie 20 jaar manipulatie Schiphol dossier,Promotie Dr M. Huijs TU DELFT

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit IJmuiden

Zeer onthutsende zin:

"De Raad bleek lastig te overtuigen door Van den Biesen, omdat het om een zeer gecompliceerde zaak gaat. "

Huh?

Jullie hebben ervoor geleerd jezelf te informeren en dan een oordeel te vellen! Doe dat dan ook, jullie zijn de laatste halte voordat de burger voor de zoveelste keer beledigd wordt. Dit is toch gotsamme Zimbabwe niet, toch...?

Geplaatst door Thijs uit Amsterdam

Het blijft vechten tegen de bierkaai.
Den Haag is onbetrouwbaar zo ook de rechters in ons land. Het kapitaal regeert!