Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Gerlach Cerfontaine nieuwe voorzitter raad van toezicht LVNL

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 1213 
|
 Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) 
Gerlach Cerfontaine nieuwe voorzitter raad van toezicht LVNL

Staatssecretaris Atsma van Infrastructuur en Milieu heeft prof. drs. G. J. Cerfontaine met ingang van 1 januari 2011 benoemd tot voorzitter van de Raad van Toezicht van Luchtverkeersleiding
Nederland (LVNL).

De heer Cerfontaine volgt in deze functie de vorig jaar overleden heer H. F. Dijkstal op, die vanaf 1 juli 2004 dit voorzitterschap bekleedde.
Met deze benoeming keert Gerlach Cerfontaine terug in de Nederlandse luchtvaart. Hij was van 1998 tot en met 2008 President-directeur van Schiphol Group.
Momenteel is de heer Cerfontaine onder meer hoogleraar Regional Innovation Policy aan de Universiteit van Maastricht en voorzitter van de Raad van Toezicht Centraal Bureau rijvaardigheidsbewijzen.

De benoeming tot voorzitter van de Raad van Toezicht van LVNL geldt voor de periode van vierjaar. In principe is herbenoeming voor een tweede periode mogelijk. Europese ontwikkelingen op het gebied van luchtverkeersleiding zullen de komende jaren van grote betekenis zijn voor de taken, de organisatie en de positionering van LVNL en daarmee ook voor de Raad van Toezicht. Het gaat hier onder meer om het Single European Sky programma van de Europese Commissie. Daarbinnen werken de nationale overheden en hun luchtverkeersleidingsorganisaties van de Beneluxlanden, Duitsland, Frankrijk en Zwitserland aan de vorming van één gezamenlijk luchtruim. Zo werd afgelopen december door de betrokken ministers een overeenkomst getekend die dit mogelijk moet maken.

Staatssecretaris Atsma heeft met deze benoeming de voordracht gevolgd van de Raad van Toezicht van LVNL die tot 1 januari jl. werd geleid door de vice voorzitter, de heer F.W. Oliemans.

LVNL is een zelfstandig bestuursorgaan dat haar wettelijke taken uitvoert onder verantwoordelijkheid van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. De betreffende bewindspersoon benoemt de leden van het bestuur en de leden van de Raad van Toezicht van LVNL. De raad telt inclusief de voorzitter zes onafhankelijke leden en een waarnemer van het ministerie van Infrastructuur en Milieu.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door jhgriese uit Amstelveen

Moeten de rijen weer gesloten worden? Of slaagt Gerlach er eindelijk in,dat LVNL bolwerk wat te slechten. Als de LVNL echt zou willen is op korte termijn nog heel wat te verbeteren

Geplaatst door joop uit NULL

Nederland is ziek, echt ziek.