Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Gemeentes vinden Haarlembaan ‘onacceptabel’

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 1136 
|
 www.webregio.nl 
Gemeentes vinden Haarlembaan ‘onacceptabel’

De gemeentes in de regio Zuid-Kennemerland (Bloemendaal, Bennebroek, Haarlemmerliede & Spaarnwoude, Haarlem, Heemstede en Zandvoort) hebben in een gezamenlijke brief aan de minister van Verkeer en Waterstaat laten weten een ‘Haarlembaan’ onacceptabel te vinden.

Gezien alle nadelige effecten van deze uitbreiding van Schiphol met deze baan op de leefomgeving in deze regio, verzoeken zij de betrokken minister dringend deze optie niet mee te nemen in de verdere uitwerking van de plannen.

In de zogenoemde ‘Verkenning Lange Termijn Schiphol’ die minister Eurlings in maart dit jaar aan de Tweede Kamer aanbood, wordt verwezen naar de mogelijke aanleg van de Victorbaan. In de volksmond inmiddels Haarlembaan genoemd. Deze aanpassing van het banenstelsel met een extra start- en landingsbaan in de richting oost-west, achten de genoemde gemeenten onacceptabel.
Aanleg van deze baan leidt tot een toename van het aantal ernstig gehinderden in de regio. Deze conclusie stellen de opstellers van de verkenning overigens zelf ook. Een Haarlembaan zou bovendien inhouden dat de luchtverkeerswegen die bij deze baan horen, uitgebreid zullen moeten worden tot boven Haarlem. Dit brengt onvermijdelijk hinder met zich mee. Voor Haarlem-Schalkwijk en Haarlem-centrum zouden nieuwe hoogtebeperkingen gaan gelden. Dit terwijl juist in deze gebieden belangrijke stedelijke vernieuwingen op stapel staan en deels al in gang zijn gezet.

Bron: www.webregio.nl

Bekijk bericht op "www.webregio.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Maaike uit Leiden

Enige vorm van zelfreflectie is bij Schiphol ver te zoeken. Nee, je probeert gewoon tot hoe ver je kan gaan. “Verkenning” heet dat met een mooi woord. De omgeving (net als bij een klein kind) moet de grenzen aangeven. Primaire doel van Schiphol is economische groei. De rest is andermans zorg. Dat onderstreept nog maar eens het grote belang van een krachtige oppositie.

Geplaatst door Maaike uit Leiden


Geplaatst door Observer uit Nederland

Volkomen gelijk Maaike !
Ik ben bezig deze info te bestuderen.
Want het zijn eengroot aantal bijlagen ! !

Geplaatst door Victor uit Krommenie

Wij vinden de Polder en Zwanenburgbaan ook onacceptabel....echter wordt er naar niemand geluisterd die er last van heeft...Zolang degene die beslissen niet zelf onder zon route wonen en het donderden zelf ervaren gebeurt er niets..!