Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Gemeenten positief over Brussels arrest over vluchten Zaventem

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 1305 
|
 Het belang van Limburg 
Gemeenten positief over Brussels arrest over vluchten Zaventem

Diverse gemeenten uit de omgeving van Zaventem hebben dinsdag positief gereageerd op het arrest van het Brusselse hof van beroep dat de Belgische staat vorige week heeft opgelegd om de vluchten vanop Zaventem gelijk te spreiden over de omgeving. Positieve reacties kwamen er van Grimbergen, Machelen, Meise, Vilvoorde en Wemmel uit de noordrand en Herent bij Leuven.

De vijf noordrandgemeenten zijn verheugd over het feit dat de spreiding van vluchten als de meest redelijke oplossing wordt vooropgezet. Tegelijk stellen ze vast dat langs gerechtelijke weg geen oplossing gevonden kan worden en dat de actuele rechtsonzekerheid de ontwikkeling van de luchthaven, streek en tewerkstelling in gedrang brengt. Verkeersminister Landuyt moet daarom zo snel mogelijk werk maken van een wettelijke regeling voor de vluchten.
Ook Herent staat achter een verdeling van de hinder over alle betrokken inwoners en regio’s, waarbij de leefbaarheid van de luchthaven en de tewerkstelling niet in het gedrang komt. Het Herentse college verwerpt echter de intentie van Landuyt om het huidige spreidingsplan vast te leggen in een “vliegwet” en pleit voor een meer evenwichtig spreidingsmodel dat door de bewonersgroepen nu wordt uitgewerkt.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door leo uit de kwakel

In België zijn ze zo gek nog niet.....