Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Gemeenten en bewoners nemen deel aan proef Geluidsnet “Schiphol”

 |
 Geplaatst door: sijmen 
 |
 Bekeken: 975 
|
 Geluidsnet 
Gemeenten en bewoners nemen deel aan proef Geluidsnet “Schiphol”

P E R S B E R I C H T

Amsterdam, 19 juli 2004
Gemeenten Amsterdam, Wormerland, Zaanstad en Oostzaan en vier bewonersorganisaties gaan in zee met Stichting Geluidsnet. Aantal onafhankelijke geluidsmeetpunten in de regio Schiphol groeit.

De gemeenten Amsterdam, Wormerland, Zaanstad en Oostzaan bijten de spits af en gaan doormiddel van een proefabonnement deelnemen aan het proefnetwerk van Geluidsnet. Ook de bewonersorganisaties Schiphol Werkgroep Amstelveen Buitenveldert (SWAB), Platform Leefmilieu Regio Schiphol (PLRS), Werkgroep Vliegverkeer Bijlmermeer (WVB) en Platform Vliegoverlast Amsterdam (PVA) gaan, met particuliere steun, deelnemen aan de proef. Er zullen twintig nieuwe meetpunten in clusters op het grondgebied van deze gemeenten worden geïnstalleerd.


Stichting Geluidsnet heeft met steun van Digitale Pioniers en Waag Society en met medewerking van leden van het Platform Vlieghinder Regio Castricum (PVRC) al drie maanden proefgedraaid met 23 meetpunten (Klik hier) en deze activiteiten onder de aandacht gebracht van gemeenten, bewonersorganisaties en de pers. De technische resultaten en reacties van betrokken partijen blijken dermate bemoedigend dat is besloten om het experiment nu uit te breiden.

Hiermee wil Geluidsnet toewerken naar de opzet van een permanent meetnet in de regio dat de toets der kritiek kan doorstaan. Wetenschappers van TU Delft en het Nederlands Meetinstituut zullen Stichting Geluidsnet hierin kritisch begeleiden en adviseren.

De Amsterdamse wethouder Economische Zaken Frits Huffnagel juicht het initiatief toe. „Het is belangrijk voor Amsterdam om mee te doen met deze pilot. Juist omdat we de discussie over de geluidsproblematiek goed willen voeren, hebben we de juiste informatie nodig. Het is belangrijk om te kijken waar de knelpunten zitten. Ik ondersteun het project en ben zeer benieuwd naar de resultaten”.


Meer informatie voor de pers

Meer informatie over Stichting Geluidsnet vindt u op www.geluids.net. Voor vragen kunt u contact opnemen met Jasper van Lieshout op telefoonnummer 020 ˆ 475 16 17 of per e-mail, gericht aan jasper@geluids.

Zie ook

12 aug 2004: Opdracht aan Cie Eversdijk.

_______________________________
Noot van Webbeheer:
Klik op Meer actueel…/Onderdak gevonden… voor het eerste bericht over de proef met on-line geluidsmeters en hier voor de oorspronkelijke aankondiging


Reacties op dit bericht