Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Gemeenten eisen inspraak over huizen rond Schiphol

 |
 Geplaatst door: redactie 
 |
 Bekeken: 782 
|
 Trouw 
Gemeenten eisen inspraak over huizen rond Schiphol Download het gehele artikel 'Gemeenten eisen inspraak over huizen rond Schiphol'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Gerard uit NULL

ja ja, en als het omgebouwde plan eenmaal beleid is, dan is er geen verhaal te halen als er daarop beleidsbeslissingen genomen worden. Dat is geen democratie, dat is manipulatie...

Geplaatst door Nico uit Den Haag

Eens blijkt weer hoe gebrekkig de democratie in Nederland is in vergelijking met die van het buitenland, een gevolg van:
a. De burgers mogen de wetten niet toetsen aan de grondwet. Er is geen constitutioneel hof.
b. De mogelijkheid van een referendum is niet aanwezig. De politieke partijen, de moderne adel, geven het argument dat het voor de gewone burger te moeilijk is om de redenen voor een besluit te begrijpen.

Vreemd, we mogen wel politici, handelaren in burgelijke belangen, die alle technieken van misleiding in zijn finesse beheersen, kiezen.
Maar als het op het afwegen van de pro's en contra's aankomt, mogen de burgers dat niet. En het toetsen van de wetten aan de grondwet is helemaal uit de boze.
Vreemd, want de grondwet met de universele verklaring van de rechten van de mens zijn een van de weinige teksten, die goed leesbaar zijn voor de gewone burger.

De besluitvorming rond Schiphol laat juist zien dat door deze omissies de parlementaire democratie juist slecht werkt.