Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Gemeentebelang ontstemd over handelwijze van Lelystad Airport

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 1159 
|
 Stentor 
Gemeentebelang ontstemd over handelwijze van Lelystad Airport

VELUWE/ZEEWOLDE - De fractie van Gemeentebelang in de Harderwijker gemeenteraad is ontstemd over de handelwijze van directeur Lex Oude Weernink van Lelystad Airport.

Het gaat dan om de route die door de directeur is aangedragen en volgens Gemeentebelang alleen maar gestoeld is op de gedachte Zeewolde te ontzien. De door Oude Weernink voorgestelde route loopt dwars over de Noord-Veluwe en gaat, zo verwacht fractievoorzitter Henk Leeuwis, voor extra geluids- overlast zorgen in onder meer Hierden, Hulshorst, Ermelo, Putten en Nunspeet.

Harderwijk lijkt gevrijwaard te worden van geluidsoverlast maar, zo zegt Leeuwis, schijn bedriegt. Vliegroutes wijken regelmatig af zo is hem gebleken. Bovendien zorgen landingsroutes voor meer geluidsoverlast dan vertrekroutes.

De woordvoerder van Gemeentebelang vindt het opmerkelijk en verwerpelijk dat geen overleg is gevoerd met de gemeenten op de Noord-Veluwe.

Leeuwis wil door middel van vragen van het college van burgemeester en wethouders weten of de gepubliceerde route in het Veluws Dagblad die dwars over de Veluwe loopt inderdaad door Airport Lelystad is ingebracht bij de provincie Flevoland. Ook wil hij weten of het college officieel op de hoogte is gesteld van deze route en welke status deze route heeft.

De fractievoorzitter van Gemeentebelang vraagt zich af hoe de handelwijze van Oude Weernink wordt ervaren door het Harderwijker college. Hij vraagt of Harderwijk zich kan aansluiten bij de uitspraken van burgemeester Dick van Hemmen van Nunspeet die de handelwijze ‘op z’n minst onfatsoenlijk vindt’. Maar nog belangrijker wat Harderwijk er aan gaat doen om de in de ogen van Leeuwis ondeugdelijke route te voorkomen. In een inspraakreactie heeft Zeewolde nogmaals aangegeven alleen met uitbreiding van Lelystad Airport akkoord te gaan wanneer er geen vliegroutes over of dicht bij de bebouwde kom komen te liggen.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Els uit Castricum

Hier dreigen de nieuwe slachtoffers te komen, bij de velen, die er al zijn, van de nietsontziende luchtvaart.
Maar...het kwaad straft zichzelf. Het kan even nog zo een poosje doorgaan en daarna komt alles wat gezaaid is, als een boemerang weer terug en dan op negatieve wijze. Alleen, dat kost even tijd.

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Waar een klein land groot in kan zijn:
iedereen wil de lusten, maar niet de lasten.
Wanneer beseft men nu eens dat dit landje te klein is om zoveel vliegbewegingen te verwerken. Helaas zitten er nog steeds kopstukken op te belangrijke posten die hun stempel willen drukken in een schijnlucratieve industrie die meer verziekt dan dat het iets oplevert aan waarde ten behoeve van de algemene gemeenschap.
Zeewolde bijvoorbeeld: wel voor uitbreiding maar niet over de bebouwde kom. Dus drop de herrie maar bij de buren.
Wij(in de regio Castricum/Uitgeest) weten
helaas maar al te goed wat het betekent om een vliegverkeer-snelweg boven je hoofd te hebben. De herrie die wij dagelijks ontvangen, hebben de gemeenten Amsterdam en Haarlemmermeer bij onze gemeenten gedropt. Politieke zwaargewichten hebben immers de macht in hun handen.
Op deze asociale manier gaan wij met elkaar om, op een klein oppervlak zoveel mogelijk herrie persen. Waarschijnlijk wil men in Den Haag een hoog-oppervlak-rendement. Men beseft echter nog steeds niet dat er al lang grenzen zijn overschreden. Bovendien wordt er constant artikel 21 (en anderen) mee overschreden! Mensenrechten in Nederland bestaan slechts daar, waar de meerderheid baat bij heeft. De democratie uitgevoerd op deze wijze, is een doodsteek voor de minderheid die de rottigheid voor de meerderheid moet dragen.............