Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Gemeente verliest kort geding over vlieglawaai

 |
 Geplaatst door:  
 |
 Bekeken: 727 
|
 Haarlems Dagblad 
Gemeente verliest kort geding over vlieglawaai Download het gehele artikel 'Gemeente verliest kort geding over vlieglawaai'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Mike uit NULL

De uitspraak van de rechter: "de geluidsoverlast is binnen de wettelijk gestelde grenzen", laat zien hoe gebrekkig de Nederlandse democratie is, mede gelet op het feit dat de bevolking eens in de 4 of 6 jaar mag kiezen uit een aantal beroepspolitici.
Een duidelijk gemis is de mogelijkheid om foute besluiten of politici middels een referendum terug te draaien cq. naar huis te sturen. We zouden dan wel de tv-soapserie "de Betuwelijn en de Haagse kliek" moeten missen.
Wat ook een gemis is in de Nederlandse rechtstaat is het ontbreken van een constitutioneel hof, waar wetten aan de grondwet getoetst kunnen worden en eventueel nietig verklaard worden. Met name artikel 21 van de grondwet is hier van belang.

M.a.w. bij de vliegtuiglawaaiproblematiek spelen in Nederland ook de gebrekkige democratie en rechtstaat een rol.

Geplaatst door Kees uit NULL

Mike, je wens is vandaag al in de Tweede Kamer gehoord. Een meerderheid in de Tweede Kamer wil toetsing van de wetten aan de grondwet mogelijk gaan maken. Dit in kader van de bescherming van de burger door de rechter tegen de willekeur van de politici.
Was vandaag op de radio.Geplaatst door wendela sandberg uit vreeland

Veel succes met de volgende rechtzaak/ kortgeding, doorgaan als u blieft, we moeten meer controlemechanismes afwingen om het lawaai binnen democratisch vastgestelde grenzen te houden.

Geplaatst door Willem uit Heemskerk

Ik was eigenlijk berbaasd dat ze het op die manier aangepakt hebben. Het lijkt mij meer voor de hand te liggen om het buiten de luchtverkeersweg vliegen aan te pakken. Dat is wettelijk geregeld en 3 procent mag er buiten vliegen. Het lijkt mij dat het mogelijk moet zijn om nu al te berekenen dat ze dik boven die 3 procent gaan komen.