Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Gemeente boos op Luchtverkeersleiding Nederland (Lelystad Airport)

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1073 
|
 omroep flevoland.nl 
Gemeente boos op Luchtverkeersleiding Nederland (Lelystad Airport)

De gemeente Dronten vindt het onbegrijpelijk dat Luchtverkeersleiding Nederland weigert Dronten-West te ontzien bij de aanvliegroutes voor Lelystad Airport.

Dinsdag werd naast het businessplan voor de luchthaven ook een Milieu Effect Rapportage (MER) openbaar gemaakt. Uit deze MER blijkt dat piloten geen toestemming krijgen om vlak voor landing een bochtje te maken. Als zij dat wel doen, vliegen ze tussen Swifterbant en Dronten door. De geluidsoverlast zou daarmee voor grote groepen mensen worden beperkt.

Volgens Luchtverkeersleiding Nederland wordt de zogeheten Offset Approach niet gebruikt in Nederland. De organisatie wil geen uitzondering maken voor Lelystad Airport. De gemeente Dronten laat het er niet bij zitten en overweegt stappen.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

De luchtverkeersleiding Nederland, onderdeel van de luchtvaartsector, als ondersteunende club aristocraten, hebben maling aan de omwonenden. Hetzelfde gedrag (of zo u wil: principe) wordt ook toegepast bij Schiphol.
Daardoor zitten vele mensen, dag in dag uit en ook in de nachten, onnodig in de herrie / vervuiling en onveiligheid. De sector kan dit gedrag vertonen omdat zij beschermt wordt door de Nederlandse wet. Het is een volstrekt omgekeerde wereld. De burger dient te worden beschermt, zie artikel 21 van de Nederlandse grondwet! Wat er niet klopt is duidelijk: economische belangen gaan voor op de individuen, maar helaas heeft de Nederlandse regering zich al decennia lang ingelaten met de luchtvaartsector die zich maar o zo graag prevaleert als banenmotor.
De zeer negatieve bijproducten, zoals enorme herrie / vervuiling en onveiligheid worden gebagatelliseerd. Het wedden op 1 paard zal de Nederlandse samenleving nog duur komen te staan. Want wat willen we eigenlijk? Een vrijwel onleefbare omgeving waarin de herrie / vervuiling en onveiligheid de boventoon spelen, of gaan we voor een normale samenleving waarin we ook tot rust kunnen komen?