Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Geluidswal Schiphol afgeblazen

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 2030 
|
 Haarlems Dagblad 
Geluidswal Schiphol afgeblazen

SCHIPHOL - De ecobarrier (opblaasbare geluidswal) tegen het grondlawaai van de Polderbaan gaat niet door. Schiphol heeft een streep door de plannen gehaald na vernietigende veiligheidsrapporten over het project.

,,We waren inderdaad al helemaal klaar met het plan en stonden op het punt om de bouwvergunning in te dienen. Maar toen kwamen de veiligheidsrapporten binnen’‘, schetst Ad Rutten, operationeel directeur van Schiphol,het keerpunt. ,,We moeten nu over op plan B. Daarover gaan we de gemeente en bewoners overleggen.’‘


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Gerard uit NULL

voorspelbaar

Geplaatst door leen uit hilversum

Enige juiste beslissing. Alleen het argument is niet juist. Zo'n geluidswal werkt niet. Een bekende akoesticus, gepokt en gemazzeld in propagatiemodellen, vond het betrokken instituut zo dom, dat hij maar vertrokken is. Tja. Allemaal weggegooid geld.

Geplaatst door Observer uit Nederland

Inderdaad voorspelbaar. Altijd maar weer bedenksels achteraf. Voorkomen is beter dan genezen.

Geplaatst door E. von der Meer uit Castricum

Er is inmiddels veel gepasseerd. Geluidskastjes die het geluid zouden kunnen absorberen, boeren zouden diepe voren in het landschap moeten ploegen om het geluid te absorberen, de opblaasbare geluidswal. Leuk voor de Buhne maar in werkelijkheid een lege dop. De hele mainport mythe valt hieronder. Over een paar jaar zal duidelijk worden dat Schiphol een speler is in de B klasse. Enige tijd geleden werd er getoeterd dat Nederland de transporteur van Europa is. Helaas hebben de lage lonenlanden (Polen, Roemenie) onze rol overgenomen. Had ook niets van doen met de doelstelling om van Nederland een kenniseconomie te maken. De Betuwelijn. Kostte veel geld en heeft gebracht...? Het banenstelsel van Schiphol heeft veel geld gekost en heeft gebracht....? Ja een taxitijd bij de Polderbaan van ca. 30 minuten. Kortweg: de kade zal het schip wel keren.

Geplaatst door gerard uit NULL

Wie weet wat plan B is? Geen piramides of geluidswal maar wel het industriegebied?