Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Geluidsoverlast Leiden door fout op vliegkaart bijna voorbij

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 1036 
|
 Luchtvaart =nieuws= 
Geluidsoverlast Leiden door fout op vliegkaart bijna voorbij

SCHIPHOL - De overlast die inwoners van Leiden de afgelopen tijd hadden van nachtelijk vliegverkeer is volgens planning na vrijdag (22 september) voorbij. De afgelopen periode kwam ’s nachts meer vliegverkeer over dan normaal, vanwege het ontbreken van gegevens op een vliegkaart. Inwoners hadden geklaagd over laag overvliegende toestellen richting Schiphol die hun nachtrust verstoorden.

“De overlast in Leiden is ontstaan doordat het beginpunt van de aanvliegroute richting de Kaagbaan niet stond aangegeven op de vliegkaarten in sommige toestellen”, zo legt woordvoerster Marjolijn Wenting van Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) uit aan Luchtvaartnieuws.nl. Zowel de Polderbaan als de Kaagbaan worden zoveel mogelijk gebruikt om ’s nachts vliegverkeer af te handelen. Eén en ander is afhankelijk van de weersomstandigheden.

“Om een lang verhaal kort te maken: op de laatste versie van de vliegkaarten stond het beginpunt van de aanvliegroute voor de Kaagbaan niet aangegeven. Daardoor moesten verkeersleiders op Schiphol de vliegtuigen middels radar vectoring als het ware ‘binnenpraten’, net als vroeger. Daardoor kwamen vliegtuigen soms over plaatsen waar ze normaalgesproken niet overkomen.”

Op vrijdag 22 september worden de vliegkaarten, die worden geleverd door kaartproducent Jeppesen, weer vernieuwd, waardoor de problemen verholpen moeten zijn.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Els uit Castricum

Zowel de Polderbaan als de Kaagbaan worden zoveel mogelijk 'snachts gebruikt, om het vliegverkeer af te wikkelen", ik citeer.
Beste mevrouw Wenting of welke persoon dan ook, dat merken we hier in Castricum. Geen nacht meer normaal mogen slapen, tot één uur gedender op zeer lage hoogte, 's nachts ook nog een aantal donderkopppen, die hun routekaart niet hadden want ze hadden over het huis van Cerfontaine en van u moeten vliegen! Maar nee, ze kwamen over Castricum en al die andere dorpen met honderdduizenden mensen, die in hun bed liggen te tandenknarsen. En met enig geluk dan een beetje rust tot half vijf. Stoppen jullie toch eens met dit misdadig gedoe en grote vervuiling in de nacht. Jullie zeggen dingen, die normaal lijken maar ze zijn het echt niet.

Geplaatst door cns uit Deltametropool

Misdadig gedoe?! Hoe durft u! Uw VVD (Vrienden Van Deltametropool) gedeputeerde Ton Hooijmajers heeft juist het beste met U en Uw medebewoners voor! Zijn BRS (Bestuurlijke Regie Schiphol) voert nu al jaren z'n succesvol toneelstuk op en spreekt inmiddels 'namens de hele provincie'. De voorstellingen zijn van de Haarlemse Dreef naar de Boeing Avenue in het Schipholrijk verplaatst, de publiciteitsaanpak verdient de hoofdprijs voor massale misleiding, kortom, stem gewoon Vrienden Van Deltametropool en stel uw leefomgeving in dienst van 'Metropolitan Governance', de ideologie van ons lichtend voorbeeld, gouverneur Prof. Dr. G. Cerfontaine. Hij en alle meeheulende bestuurders en politici (schaduw-gouverneur H. Borghouts-GL incl.) zullen er wel bij varen. Of is er nog een alternatief?!

Geplaatst door Els uit Castricum

Marjolein Wentink,

U heeft het vannacht weer goed geregeld. Heerlijk voor Leiden want daar wonen tenminste mensen en gelukkig voor Castricum want daar wonen er geen of ze moeten tenminste niet zeuren. Wat een onstuimige nacht hebben we achter de rug. Het is de hele nacht doorgegaan met af en toe heel even stilte. Werkelijk het heeft me als muziek in de oren geklonken al die overweldigende herrie in de stilte van de nacht. Kunt u niet even op routekaarten zetten, dat als die donderbussen vanaf de Zeeweg rechtdoor vliegen, ze dan echt boven weilanden of boven een snelweg komen te vliegen? Dat zou wellicht voor deze gekwelde corridor naar de Polderbaan iets schelen. Heeft u trouwens al eens gekeken, hoe ze hier eigenlijk vliegen en hoeveel er hier vliegen? De laatste dagen zijn het er 700!!!per etmaal! Waar was dat woord salderen ook al weer voor? En de flitspalen? En de meetpunten op het gemeentehuis waarvan men mij vertelde dat ze ook nier wisten wat er mee gedaan moest worden? U begrijpt het al na dit epistel, ik ben razend en ik heb er all reden toe. Ik wens u een normaal leven toe en mijn gezin en alle Castricummers en mijzelf ook!

Geplaatst door leo uit de kwakel

** ja,ja, we weten inmiddels wel waar de slachtoffers wonen. Gelukkig wonen er in de weilanden van Noord-Holland geen mensen....

Buig de negatieve energie om in positieve en bewerk de politiek, vooral buiten de provincie, niet door te razen en te fulmineren maar door slimme plannen. Benut je krachten door georganiseerd verzet, verbreding van de beweging, accepteer NOOIT convenanten want dan accepteer je de herrie.
Kortom: hou op met klagen en DOE er iets aan.

Succes!

Groeten uit De Kwakel (N.H.) recht onder de Aalsmeerbaan met 30 starters per uur.

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Geachte mevrouw Wentink,

Ondanks het feit dat ik mevrouw Els nog nooit ontmoet heb denk ik haar te kennen. De terreur aan herrie die u met uw sector uitstort over het gebied waarin wij wonen smeedt een band tussen de slachtoffers. Zelfs begrijp ik dat u ons slechts vervelende zeurende mensen vindt die de economie proberen te dwarsbomen. Helaas stokt het inzicht van u en collegae daar te vaak en ziet u slechts problemen en dollartekens zonder ooit stil te staan bij de toegevoegde waarde van uw product, zelfs al is die negatief.

Ook ik wens u en de uwen het allerbest in het leven toe. Echter, om uw brede kennis nog wat te verhogen hoop ik ook dat u, als is het maar 1 weekje, eens gaat logeren in 1 van de getroffen gebieden. U mag bij komen logeren en vast ook wel bij mevrouw Els. Graag verneem ik daarna van u of u nog steeds met droge ogen uw sector wilt verdedigen of dat u inziet dat je ook bedrijfsmatig mensen het leven onmogelijk kunt maken.

Ik wens u sterkte, geluk en wijsheid.

L.R. Aalegeiz.

PS: sinds een uur of 5 vanochtend hebben wij een continue belasting van tegen de 60 decibel. Er bevinden zich minimaal drie vliegtuigen tegelijk boven ons huis. Dit gaat door tot ongeveer twee uur vannacht. En dit noemen wij sinds februari 2003 'rustig'. Wanneer komt u logeren?

Geplaatst door Frans uit Uithoorn

Leiden is de woonplaats van Staats Melanie Schultz, dus een "foutje" in haar woonplaats wordt snel gerepareerd. Kunnen ze de plaats Uithoorn ook tijdelijk weghalen op de kaartjes van de vliegers?