Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Geluidsoverlast AWACS-vliegtuigen Woensdrecht

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1253 
|
 omroep brabant.nl 
Geluidsoverlast AWACS-vliegtuigen Woensdrecht

HOOGERHEIDE De oefeningen van de Awacs-radarvliegtuigen op de vliegbasis Woensdrecht hebben de afgelopen anderhalve week behoorlijk wat meer klachten over geluidsoverlast opgeleverd.
Maandag, afgelopen donderdag en op vrijdag 27 juli maakten de kolossale toestellen verschillende oefenvluchten boven de wijde omgeving van de vliegbasis.

Volgens een woordvoerster kwamen er de afgelopen periode vijftien tot twintig klachten hierover binnen bij de luchtmachtbasis. De meeste klachten kwamen uit Bergen op Zoom, maar ook uit de gemeente Woensdrecht met name Huijbergen en uit Wouwse Plantage.

AWACS ook op OS London
De Awacs-vliegtuigen doen de zogeheten oefennaderingen in het kader van de NAVO. Ze worden door de militaire verdragsorganisatie ingezet voor bewakingsdoeleinden, zoals nu bij de Olympische Spelen in Londen, maar ook in Afghanistan. En daarvoor moet geoefend worden. Ook op de vliegbases Gilze-Rijen en Eindhoven kan de Awacs terecht voor oefenvluchten.

Blij met klachten
De klachten zijn voor de vliegbasis Woensdrecht een duidelijk signaal van de bevolking, dat niet mag worden genegeerd. Omwonenden worden in ieder geval van te voren gewaarschuwd via Twitter. En er wordt bekeken hoe het aantal oefeningen in de toekomst kan worden beperkt. De luchtmacht juicht de klachten toe, want als niemand klaagt ‘zijn we ons van geen kwaad bewust’.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

" Blij met klachten
De klachten zijn voor de vliegbasis Woensdrecht een duidelijk signaal van de bevolking, dat niet mag worden genegeerd. Omwonenden worden in ieder geval van te voren gewaarschuwd via Twitter. En er wordt bekeken hoe het aantal oefeningen in de toekomst kan worden beperkt. De luchtmacht juicht de klachten toe, want als niemand klaagt 'zijn we ons van geen kwaad bewust'. "

Hier is dezelfde tactiek toegepast, die de luchthaven Schiphol toepast om de omwonenden te bedotten. Met de klachten worden enkel de statistieken gespekt. 'zijn we ons van geen kwaad bewust' .........! Ze weten donders goed dat vooral de Awacs-toestellen een enorme pestherrie maken, die 'ervaring' hebben ze al in Schinveld (Limburg) opgedaan. Onzin dus. Bevolking: slaap lekker verder, voorzover dat nog mogelijk is!