Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Geluidsnorm Schiphol kan worden versoepeld

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 864 
|
 BNR 
Geluidsnorm Schiphol kan worden versoepeld

De geluidsnormen voor Schiphol kunnen worden versoepeld, als er een nieuw inspraakmodel komt. Dat zegt de Raad voor de Leefomgeving en Infrastructuur RLI in een advies aan staatssecretaris Mansveld van Milieu.

Hooimeijer: “Als partijen er samen uit komen, dat het kan. We pleiten niet om onmiddellijk de geluidsnormen ter discussie te stellen.”

“Het huidige inspraakmodel is namelijk erg gericht op de langere conflicten”, zegt RLI-lid Pieter Hooimeijer. “Het nieuwe model is meer gericht op het vinden van een bevredigende combinatie van belangen.”

Een van de voordelen van een nieuw inspraakmodel is dat de concurrentiepositie van het vliegveld zou verbeteren. Hooimeijer legt uit wat de bedoeling is. “We zien nu dat er gepolderd wordt men er niet uit komt. Vervolgens stapt men naar de rechter of naar het rijk en zegt: het rijk moet maar beslissen.”

“Wij zeggen nu tegen het rijk: geef even aan wat er moet gebeuren op lange termijn. Zet een stip op de horizon in 2040, zodat partijen hun eigen combinaties kunnen maken om daar te komen.”

Het rijk blijft er tot die tijd even buiten.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

" De geluidsnormen voor Schiphol kunnen worden versoepeld, " ----> : nog meer herrie toegestaan. Nog meer vrijheid voor de sector.

" Het nieuwe model is meer gericht op het vinden van een bevredigende combinatie van belangen. " ----> : de belangen van de sector. Niet die van de inmiddels rechten loze omwonenden.