Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Geluidsnet test toonhoogte-metingen op AWACS

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 1756 
|
 Geluidsnet 
Geluidsnet test toonhoogte-metingen op AWACS

 
Uitbreiding op geluidssterkte-metingen vlieggeluid
 
Leiden, 3 november 2008 – Morgen voeren AWACS-toestellen van de NAVO-basis Geilenkirchen in opdracht van het Ministerie van VROM twintig proefvluchten uit boven Nederland en Duitsland. De vluchten vanaf de thuisbasis van deze verkenningstoestellen, hebben als doel om te onderzoeken welke aan- en uitvliegroutes de minste geluidsoverlast opleveren. Voor het eerst meet Geluidsnet er naast de geluidssterkte, ook de toonhoogte van de vlieggeluiden.
 
De Nederlandse gemeente Onderbanken ligt onder de vliegroutes van het Duitse NAVO-vliegveld Geilenkirchen. De AWACS-verkenningstoestellen ondersteunen de onderschepping van vreemde toestellen in het Nederlandse luchtruim, maar ze zorgen ook voor hoge geluidsniveaus.
 
In opdracht van de gemeente Onderbanken heeft Geluidsnet dertien geluidsmeetpunten geïnstalleerd. De continue gegevensstroom over geluid, steunt de gemeente bij het informeren van de burgers over vlieggeluid en bij de politieke besluitvorming. Naast de gangbare meting van de geluidssterkte, gebruikt Geluidsnet de proefvluchten morgen voor het eerst ook voor de meting van de toonhoogte van de vlieggeluiden.
 
Geïnteresseerden kunnen deze metingen direct volgen op een speciale website van Geluidsnet project.geluidsnet.nl/brunssum_onderbanken_terts.
 
 
Geluidsnet
Sinds 2003 voorziet Geluidsnet in de behoefte aan betrouwbare, objectieve gegevens over geluidsniveaus en -patronen in woon-werkomgevingen en in uitgaansgelegenheden.
 
Geluidsnet is gespecialiseerd in langdurige, betrouwbare meting van omgevingsgeluid en effectieve rapportage van huidige en historische meetresultaten en –analyses aan de klant. Geluidsnet ontwikkelt meet- en analyse-oplossingen volgens de laatste technologie en programmatuur. Oplossingen bevatten enkele geluidsmeters op een publieksevenement, of verkeersknooppunt, maar zijn ook gebaseerd op complete geluidsnetten rond luchthavens, langs snelwegen, of spoorlijnen.
 
Geluidsnet opereert volledig transparant en controleerbaar. Klanten zijn vaak overheden die de gegevens gebruiken voor hun beleidsvorming en informatievoorziening. Maar ook belangengroepen, huiseigenaren, horeca- ondernemers en festivalorganisatoren gebruiken Geluidsnet om geluidsniveaus en -patronen aan te tonen. Meer informatie biedt jasper@geluidsnet.nl                                          
 
PubliekWerk bv
Daniëla Assink
Teleportboulevard 110
1043 EJ  Amsterdam
t: (020) 486 21 39
e: geluidsnet@publiekswerk.nlReacties op dit bericht