Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Geluid blijft subjectieve beleving

 |
 Geplaatst door:  
 |
 Bekeken: 880 
|
 NHD 
Geluid blijft subjectieve beleving Download het gehele artikel 'Geluid blijft subjectieve beleving'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Wat ik mis bij o.a. de heer Bekebrede is het gevoel dat andere mensen kunnen hebben als zij bijvoorbeeld rustig achter in de tuin zouden kunnen gaan zitten zonder te worden weggebulderd en naar binnenshuis worden gejaagd dat noodgedwongen geisoleerd is omdat de mensen anders ook binnenshuis geen leven meer zouden hebben. Wellicht een vorm van huis-arrest waaraan de luchtvaartsector geen enkele boodschap heeft.

Hoezo subjectief?

Geplaatst door Els uit Castricum

"Geluid blijft een subjectieve beleving." Heb ik nou een afwijking, want steeds als ik dit lees in alle onderzoeken dan denk ik: "zouden ze bedoelen dat men zich aanstelt als men aangeeft last te hebben van bijvoorbeeld vliegtuiglawaai?" Waar komt toch die onzinnge conclusie vandaan? ALs ze bijvoorbeeld in het concertgebouw, waar men met aandacht zit te luisteren, nou eens opeens elke minuut een vliegtuiggeluid op 600m. zouden laten horen. Eens kijken of het dan nog subjectief is. Nee, agressief wordt het dan, reken maar! Of nog eentje, tijdens een vergadering in de Tweede Kamer. Ook geloei van een aantal overbulderende vliegtuigen. Onsteltenis, reken maar. Nog eentje...men zoekt de stilte in het duingebied met een hele groep en midden in het geconcentreerde gebeuren loeien de vliegtuigen. Wie beleeft dat subjectief? Geen hond. Of neem een crêche slapende baby's en jaag er een half uur elke minuut het geluid van vliegtuigen doorheen. Geen baby zal lief tegen je lachen want ze zullen het allemaal op een brullen zetten! Geluid maakt meer kapot dan ons lief is en op den duur geldt dat ook voor mensen, die hun schouders ophalen en zeggen, dat het allemaal wel meevalt.

Geplaatst door cns uit deltametropool

Een artikel met vreemde bijsmaak.
Toont de foto een 'gladiator' voor zijn arena? Voor wie tegen wie wordt deze pocher eigenlijk ingezet, zo ga je jezelf wanneer deze onzin tot tweemaal toe wordt uitgemeten afvragen.

Wellicht zegt het volgende iets over mentaliteit, een aperte ideologie waarvoor media zich maar ongegeneerd laten gebruiken:

"De Romeinse Gladius was een bijzonder effectief kortzwaard, de Romeinse legionair gebruikte dit wapen voornamelijk om te steken, maar het zwaard was daarbij ook erg geschikt om mee te slaan/snijden. Toen de Romeinen Macedonië innamen, kwamen de soldaten van Macedonië in opstand. Zij meenden dat het zwaard van de Romeinen zulke afgrijselijke wonden veroorzaakten dat het onmenselijk was om tegen hen te moeten vechten."
En dat gaat dan het liefst iets bestuurlijks doen...........

Geplaatst door Ton uit NULL

Er is, zo las ik, zo her en der al weer heel wat afgeïsoleerd en voor de toekomst zijn de timmeropdrachten al uitgegeven.
Er zijn intussen óók nog eens 3.836.391 klachten over die vliegtuigherrie van Schiphol uitgesproken.
Zou er misschien tóch iets méér aan de hand zijn dan subjektieve belevingen ?

Geplaatst door Rose uit Randstad

Voor een type manager als deze Jan Worst is via het 'old boys' netwerk altijd een bestuurlijke functie voorradig.

En dít is geen subjectieve constatering.