Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Gelderse spagaat ‘Airport’

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 1568 
|
 Stentor 
Gelderse spagaat ‘Airport’

VELUWE/LELYSTAD - Het moeten vertegenwoordigen van alle gemeenten op de Noord-Veluwe in de discussie over Lelystad Airport blijkt in de praktijk een valkuil voor de provincie Gelderland.

Gelders vertegenwoordiger Co Verdaas weigert namens Harderwijk en Nunspeet bezwaar te maken tegen de vliegroute die staat gepland tussen Hierden en Hulshorst. Aanleiding is de kritiek van Nijkerk tegen de alternatieve vliegroute die door Harderwijk en Nunspeet is ingebracht. Deze gaat over een deel van gemeente Nijkerk. Harderwijk en Nunspeet willen nu samen beroep aantekenen tegen het aanwijzingsbesluit van minister Eurlings dat Lelystad Airport mag uitbreiden. Nunspeet overweegt daarnaast zelfstandig bezwaar te maken. Maar ook Nijkerk gaat bezwaar indienen. Deze gemeente vindt dat het onderzoek naar de gevolgen voor natuur en milieu onvoldoende is geweest.

Ondertussen heeft Nunspeet zich laten voorlichten over de praktijk van een uitgebreid vliegveld Lelystad. Volgens Beleidsadviseur en mede-projectleider Maarten Jennniskens van Verkeer Ruimtelijke Ordening en Milieu (VROM) komen straks hooguit zeven Boeings per dag op Lelystad. Vliegt een dergelijk toestel recht boven iemand in Nunspeet, dan geeft dat 62 decibel; het geluid van zo ongeveer een gewoon gesprek.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door gerard uit NULL

Quote: 'Vliegt een dergelijk toestel recht boven iemand in Nunspeet, dan geeft dat 62 decibel'
....
en als het dan achteraf 82 dB(A) blijkt te zijn, dan hebben ze zich vergist. Komt vaker voor in dit dossier

Geplaatst door joop uit haarlem-noord

Haarlemmers en Hoofddorpers opgelet!
De wind gaat draaien naar noordoost...
Dat betekent starts van af de Kolderbaan of zelfs het nieuwe speeltje van schiphol paralel starten starts vanaf de Kolderbaan en Zwaneburgerbaan naar het noorden! dat word genieten! ochtens vroeg uit je nest gedreund worden om 5.30 en dat gaat de hele dag door. dus NOORDHOLLAND ZET JE SCHRAP!

Geplaatst door leo uit de kwakel

@joop

dat hebben we hier al meer dan 6 weken lang gehad. Nu mogen jullie 'eindelijk'.

Bofkont !

Geplaatst door Ton2 uit Castricum

De spijker op z'n kop, Leo, en dan gaat het in Castricum ook nog eens dag en nacht door, om 23.00 begint de nachtelijke herrie (allemaal recht over de woonwijken heen, schijt aan de burgers die er onder wonen! ......)

Geplaatst door joop uit haarlem-noord

@leo
Ze zijn alles van amsterdam, (buitenvelderbaan) naar julie/ons aan het verschuiven onder het mom van: herrie naar minder dicht bevolkt gebied. Het gebeurt gewoon. vlieg-tuig!

Geplaatst door jhgriese uit Amstelveen

beste Joop, Kijk eens naar de cijfers,
Het jaargemiddelde bij de Buitenveldertbaan
steeg al weer van 59 naar 62 LDen !
Jij weet dat als geen ander !