Platform Vlieghinder Kennemerland
 

‘Geheime’ deal rond vliegveld Hilversum

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1011 
|
 gooien eemlander.nl Nagekomen van 19-11-12 
‘Geheime’ deal rond vliegveld Hilversum

HILVERSUM, WIJDEMEREN - De gemeenten Hilversum en Wijdemeren, de provincie Noord-Holland en de stichting Vliegveld Hilversum hebben achter de schermen een convenant opgesteld. Daarin wordt de aanleg van een verharde start- en landingsbaan en een taxibaan geregeld.

In het convenant - waarop Groenlinks de hadn heeft gelegd - beloven de vier partijen hun volledige medewerking aan de ’herconfiguratie’ van Vliegveld Hilversum. Die behelst de opheffing van de start- en landingsbaan die gericht is op de weilanden in Nieuw-Loosdrecht, waar Ter Sype moet verrijzen. Een van de twee resterende banen (richting Noorderpark en Hilversum-Zuid) wordt geasfalteerd. Nieuw is dat het vliegveld er ook een verharde taxibaan bij krijgt. ,,Voor herconfiguratie van banen van het vliegveld is inmiddels een politieke/bestuurlijke basis aanwezig’’, constateren de vier convenantpartijen. Tot verbazing van GroenLinks. De partij wijst erop, dat de Hilversumse raad zich twee jaar geleden in meerderheid tegen verharding heeft uitgesproken en dat er in de tussentijds niets is veranderd. ,,Ondertussen blijken er al afspraken met allerlei partijen vast te liggen zonder dat een burger of de gemeenteraad daarover heeft kunnen spreken.’’

GroenLinks stelt het college een reeks vragen, die voor de commissievergadering van woensdagavond beantwoord zouden moeten worden. De Hilversumse gemeenteraad praat dan (van 20.00 tot 21.30 uur) over het collegevoorstel om akkoord te gaan met het vliegveldplan.


Reacties op dit bericht